x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Două curse dus-întors România-Bruxelles, anulate din cauza unei greve pe aeroportul Charleroi

Două curse dus-întors România-Bruxelles, anulate din cauza unei greve pe aeroportul Charleroi

de Redacția Jurnalul    |    12 Sep 2024   •   20:00
Două curse dus-întors România-Bruxelles, anulate din cauza unei greve pe aeroportul Charleroi

Greva de 24 de ore de pe Aeroportul Charleroi, din Bruxelles, a dus la anularea unor zboruri operate de Ryanair și Wizz Air din România.

Toate zborurile programate pentru joi pe Aeroportul Brussels South Charleroi (BSCA) au fost anulate din cauza unei greve de 24 de ore, scrie The Brussels Times.

Greva a afectat inclusiv două curse dus-întors din România, operate de Ryanair și Wizz Air, informează Compania Națională Aeroporturi București.

Cursele afectate includ un zbor Ryanair, programat să aterizeze pe Aeroportul Henri Coandă (OTP) la ora 10:25 și să decoleze la 10:50 spre Charleroi.

De asemenea, o cursă Wizz Air, cu decolare din București la ora 06:15, respectiv aterizare la 12:15, a fost anulată.

Pasagerii sunt sfătuiți să ia legătura cu companiile aeriene pentru informații privind reprogramarea sau rambursarea biletelor.

Conducerea aeroportului Charleroi a fost luată prin surprindere de amploarea grevei, deși fusese depusă o notificare de grevă pe 4 septembrie.

Disputa se concentrează pe condițiile de muncă, sindicatele denunțând „conducerea agresivă”. În pofida apelurilor la dialog, sindicatele nu au răspuns invitației de a negocia.

Ministrul regional pentru Aeroporturi, Cécile Neven, a condamnat acțiunea și a făcut apel pentru reluarea dialogului, adugând că Aeroportul Charleroi este important atunci când este vorba despre economia regiunii.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Hyperloop transport rapid