x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iahtul lui Ioan Nicolae, sechestrat în Viena. Vezi motivul

Iahtul lui Ioan Nicolae, sechestrat în Viena. Vezi motivul

08 Noi 2013   •   13:12
Iahtul lui Ioan Nicolae, sechestrat în Viena. Vezi motivul

Cel mai bogat om al României, Ioan Nicolae, nu se bucură deloc de clemenţa autorităţilor austriece. Presa austriacă scrie că iahtul său, “Steaua Deltei”, este sechestrat de câteva zile sub podul Nordbrucke din Viena. “Ioan Nicolae este cel mai bogat om al României şi se află pe lista miliardarilor Forbes Magazin, ocupând locul 1268 la nivel mondial. Se pare că acolo nu se ajunge doar cu un simţ pentru afaceri, ci şi cu parcimonie. Ani de zile, Nicolae nu a plătit benzina pentru iahtul său de pe Dunăre şi a acumulat datorii de 280.000 de euro. Instanţa din Wien-Dobling şi oficialii din Ministerul Transporturilor au aşteptat momentul potrivit. De îndată ce Steaua Deltei a ancorat în Nussdorf pentru lucrări de mentenanţă, iahtul a fost pus sub sechestru”, scrie heute.at 

“La bord nu se aflau pasageri, sezonul fiind încheiat încă de săptămâna trecută, dar membrii echipajului de aproape 50 de persoane au fost nevoiţi să aleagă un alt mijloc de transport pentru a ajunge acasă în România”, a comentat căpitanul iahtului pentru sursa citată.

Conform publicaţiei austriece, în cazul în care Nicolae nu îşi va achita datoriile în cel mai scurt timp, autorităţile sunt hotărâte să scoată iahtul la licitaţie. “Suma reprezintă un mărunţiş pentru miliardarul român, deşi facturile datează încă din 2010”, mai scriu austriecii.


 


×
Subiecte în articol: iaht ioan nicolae sechestru