x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iaşi / A ajuns la spital după ce a băut substanţă antimucegai în loc de agheazmă!

Iaşi / A ajuns la spital după ce a băut substanţă antimucegai în loc de agheazmă!

14 Iun 2009   •   00:00

Un ieşean în vârsta de 57 de ani a fost adus la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, în urma intoxicaţiei accidentale cu o soluţie împotriva mucegaiului. În ultima săptămână, în judeţ, aproximativ 20 de pacienţi au necesitat terapie de urgenţă în urma intoxicaţiilor accidentale cu toxice aflate în gospodărie.



Bărbatul a povestit personalului medical că a confundat sticla de agheazmă cu cea în care se afla soluţia împotriva mucegaiului şi a ingerat aproximativ 200 ml de lichid. "Prezenta dureri retrosternale şi epigastrice, greţuri, vărsături, dispnee, transpiraţii, diaree, motiv pentru care a necesitat imediat măsuri urgente de depurare a toxicului, stabilizare, examene toxicologice", a declarati dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) - citat de Agerpres.

Cei de la UPU recomandă depozitarea în spaţii special destinate a toxicelor, pentru evitarea intoxicaţiilor accidentale şi prezentarea cât mai rapidă la spital pentru asigurarea asistenţei de urgenţă specializate.

×
Subiecte în articol: observator