x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ÎMPUŞCĂTURI ÎN PLINĂ STRADĂ / Crimă şi jaf armat la Braşov

ÎMPUŞCĂTURI ÎN PLINĂ STRADĂ / Crimă şi jaf armat la Braşov

de Libiu Mateescu    |    30 Ian 2009   •   00:00
ÎMPUŞCĂTURI ÎN PLINĂ STRADĂ / Crimă şi jaf armat la Braşov

Două persoane au murit şi o alta a fost rănită după ce un individ necunoscut a atacat aseară o casă de schimb valutar din centrul Braşovului.



Conform primelor cercetări, doi angajaţi ai unei casei de schimb, având asupra lor încasările zilei de ieri, s-au urcat la bordul unui autoturism. În acest timp, un individ înarmat cu un pistolet a tras pur şi simplu prin geamul maşinii, i-a rănit pe cei doi şi a reuşit să ia într-o geantă în care se aflau banii, apoi a dispărut pe o stradă adiacentă. Casiera casei de schimb valutar a ieşit pe bulevard şi a strigat după atacator. Strigătele femeii au alertat un trecător care a încercat să îl prindă pe agresor. Acesta a ripostat cu un foc de armă şi trecătorul, Gheorghe L. în vârstă de 55 de ani, a fost împuşcat în inimă, decedând la scurt timp. Cel de-al doilea decedat este unul dintre bărbaţii aflaţi în maşina asupra căreia s-au tras focurile de armă. În învălmăşeala creată, agresorul a abandonat banii, care au fost găsiţi pe o stradă din apropierea locului incidentului sângeros. Potrivit unui martor aflat la locul incidentului, atacatorul avea înălţime medie şi purta o şapcă pe cap. "Eu eram la poartă şi am auzit un scârţâit de maşină. O doamnă a ţipat şi m-a avertizat că bărbatul avea o armă în mână. A trecut chiar pe lângă mine. Am văzut că avea pantaloni deschişi la culoare, o haină neagră de stofă până deasupra genunghilor şi un fel de şapcă mai mare în cap", a spus martorul.

CĂUTĂRI
O desfăşurare de forţe fără precedent, jan-darmi, poliţişti, dar şi efective ale SRI şi SPP s-au organizat în echipe mixte şi cutreierau aseară Braşovul în speranţa capturării ucigaşului înarmat şi considerat extrem de periculos. "Atacul nu are, deocamdată, legătură cu furtul de arme de la depozitul de armament al aviaţiei militare", a declarat comisarul-şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al IPJ Braşov. Un aspect remarcat de autorităţi a fost acela legat de faptul că angajaţii casei de schimb transportau banii în pungi şi fără firma de pază, deşi procedura legală interzice acest lucru. Acest fapt ar putea duce la concluzia că banii ar fi putut reprezenta încasările "la negru" din ziua respectivă, multe case de schimb valutar din Braşov nefiind controlate ani de-a rândul. Aseară, târziu, criminaliştii nu aveau încă nici o pistă clară în efortul de a-l prinde pe atacator. Procurorii criminalişti de la Parchetul Curţii de Apel şi cel al Tribunalului Braşov, printre care şi Cătălin Borcoman, consilier al procurorului general al României, erau prezenţi la locul faptei. De asemenea, ministrul de Interne a cerut ca echipe de la IGPR şi DGIPI să meargă de urgenţă la Braşov pentru a ajuta la cercetarea cazului de la casa de schimb valutar.

×
Subiecte în articol: observator