x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În zece ani vom scăpa de vulpile turbate

În zece ani vom scăpa de vulpile turbate

de Jurnalul National    |    17 Ian 2008   •   00:00

Guvernul a aprobat Programul strategic privind supravegherea, controlul şi eradicarea turbării la vulpi. Documentul urmăreşte ca în zece ani să nu mai avem “cumetre” turbate pe meleagurile patriei.



PROGRAM STRATEGIC



Guvernul a aprobat Programul strategic privind supravegherea, controlul şi eradicarea turbării la vulpi. Documentul urmăreşte ca în zece ani să nu mai avem “cumetre” turbate pe meleagurile patriei. În acest interval de timp, întreaga populaţie de vulpi din România, estimată la peste 50.000 de exemplare, va fi vaccinată antirabic, cu momeli distribuite cu asistenţa medicilor veterinari. Campania de vaccinare se va derula în două campanii anuale, în lunile mai-iunie şi octombrie-noiembrie. “Zona de vaccinare pentru anul 2008 va fi în partea de N-V a ţării, în 16 judeţe pe o suprafaţă de peste 90.000 de kilometri pătraţi, la graniţa cu Ucraina, Ungaria, Serbia şi Muntenegru, având graniţa naturală cu lanţul Munţilor Carpaţi, în partea de S-E şi în două judeţe din partea de S, în Dobrogea, inclusiv în Delta Dunării, la graniţa cu Bulgaria pe o suprafaţă de 11.000 kilometri pătraţi. Întreaga suprafaţă de vaccinare pentru anul 2008 va fi de peste 100.000 de kilometri pătraţi”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.
Programul va fi coordonat de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară (ANSVSA), momelile vor fi transportate cu avioane sau elicoptere pe suprafeţe întinse şi în zone greu accesibile, conform hotărârii Guvernului.

×
Subiecte în articol: verde!