x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Identificaţi agresorul de la Mall Vitan!

Identificaţi agresorul de la Mall Vitan!

06 Oct 2008   •   00:00
Identificaţi agresorul de la Mall Vitan!
Sursa foto: Andreea Balaurea/

ÎN ATENŢIA CHESTORULUI TUTILESCU
Jurnalul Naţional vă propune de astăzi o nouă rubrică,  "D’ale cetăţeanului", unde vă puteţi expune orice nemulţumire legată de promptitudinea cu care auto­rităţile se implică în rezolvarea proble­melor dumnea­voastră, ale cetăţenilor României.



Jurnalul Naţional vă propune de astăzi o nouă rubrică,  "D’ale cetăţeanului", unde vă puteţi expune orice nemulţumire legată de promptitudinea cu care auto­rităţile se implică în rezolvarea proble­melor dumnea­voastră, ale cetăţenilor României.

ÎN ATENŢIA CHESTORULUI TUTILESCU

Primul caz este cel al familiei Onofrei, care a fost agresată în plină zi de un individ pe care Poliţia se chinuie şi  astăzi, la o săptămână de la consumarea evenimentului, să-l identifice. Locul Mall Vitan.

"Ca o confirmare a bătăii de joc ce ca­racterizează oferta de produse şi servicii de care beneficiem, îmi permit să vă semnalez următoarele:

În seara zilei de 30 septembrie, soţul meu, care supraveghea copiii la locul de joacă special amenajat la demisolul Mall Vitan (Nivel Fântâni), a încercat să pună capăt unei altercaţii între două mămici ai căror copii se luaseră la harţă. Bărbatul meu le-a explicat că cearta îi sperie şi mai tare pe copii şi le-a cerut să încerce să nu se poarte precum maimuţele. În tot acest timp personalul de pază, aparţinând BGS Group, era probabil la cumpărături.

Lovit pe la spate
După cinci minute, un bărbat , probabil soţul uneia dintre mamele devotate, l-a lovit din spate pe soţul meu în zona capului, fără nici un avertisment şi fără a-l pri­vi în ochi. În urma loviturii suferite la cap, soţul meu este internat la Clinica Sa­nador cu o contuzie cerebrală şi a su­ferit o amnezie retrogradă. Dacă a fost "norocos" îşi va recăpăta memoria fără intervenţii chirurgicale şi fără consecinţe majore. Toate acestea s-au petrecut sub privirile copiilor noştri de 6  şi respectiv 3 ani care în prezent beneficiază de consiliere psihologică.

Deşi am insistat, personalul de pază a refuzat să îl identifice pe agresor, iar ma­nagerul complexului m-a îndrumat po­li­ticos înspre secţia de poliţie, explicându-mi că agenţii nu au obligaţii cu privire la identificarea autorului unei infracţiuni. Acum urmăm demersuri judiciare fără posibilitatea concretă de a identifica agre­sorul pentru că imaginea camerei de supraveghere era desigur una slabă calitativ. Mai ştiu din şoaptele "pudice" ale bodyguarzilor că agresorul este antrenor al unei binecunoscute echipe de fotbal de tineret din Bucureşti. În urma demersu­rilor judiciare, probabil că administraţia complexului comercial îşi va exprima regretul, dar eu vreau ca rândurile acestea să vă convingă că nu trebuie să ne te­mem nici noi şi nici copiii noştri să ne pe­trecem pe bani , timpul liber în spaţii special amenajate şi să ne ascundem ori de câte ori în preajmă identificăm profilul manelistului cu lănţoiul peste tricou pentru că nu avem unde să ne mai ascundem. În final îmi permit să vă indic de ce cred eu că ar trebui să reacţionaţi: singurul lucru pe care mi l-a solicitat bărbatul meu după ce i-am explicat ce a păţit a fost să-mi ceară să verific dacă a achitat consumaţia înainte de a fi lovit. Am verificat. Plătise...." Av. Tatiana Manolache- Onofrei

Anchetă
Cazul a fost preluat de ofiţerii de poliţie ai Secţiei 11. Până aseară, când am luat legătura cu expeditorul acestei scrisori, persoana care l-a agresat pe dom­nul Onofrei nu fusese identificată. Solicităm pe această cale ca şeful Poliţiei Capitalei, chestorul Marian Tutilescu, să dispună o anchetă suplimentară în acest caz şi să analizeze "repeziciunea" cu care subordonaţii săi tratează astfel de incidente.

D’ale cetăţeanului

Mihai, cetăţean român, a fost ope­rat de apendicită deşi suferea de piatră la rinichi.
Andreea, cetăţean român, a trebuit să aştepte 30 de ore în aeroport fără nici o explicaţie.
Florin, cetăţean român, a ajuns cu duba la sediul poliţiei pentru că sistemul de taxare dintr-un autobuz RATB nu funcţiona şi controlorii nu au putut stabili dacă avea sau nu bilet.
Laura, alt cetăţean român care a ales să trăiască departe de ţară pentru că acolo, în străi­nătate, nu este atâta birocraţie şi atâta bătaie de joc ca în România. Suntem siguri că şi tu, sau cineva cunoscut ţie, aţi trecut prin ceva asemănător! Acum aveţi ocazia ca toată lumea să ştie prin ce aţi trecut şi să-i arătăm cu degetul pe vinovaţi. Ziarul nostru vine în sprijinul vostru, al cititorilor, şi vă lansează provocarea de a deveni reporterii de ocazie ai Jurnalului Naţional.

Nu ezitaţi şi scrieţi la "D’ale cetăţeanului" pe adresa de e-mail cetateanul@jurnalul.ro, sau prin poştă la Jurnalul Naţional, Piaţa Presei Libere, nr. 1, Corp D, etaj 8, Sector 1, Bucureşti, pentru rubrica
"D’ale cetăţeanului"!

×
Subiecte în articol: observator