x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator "Iesiti din clandestinitate"

"Iesiti din clandestinitate"

10 Noi 2004   •   00:00

Umanistii au adresat ieri o noua somatie autorilor manifestului "Voteaza cu ochii deschisi", avertizandu-i ca, daca nu vor face publice in trei zile informatiile solicitate, vor fi dati in judecata.

DANA PICIU

Click pentru a mari imaginea
DEMERS. Bogdan Pitigoi a prezentat presei scrisoarea adresata CPC
Reprezentantii PUR au cerut ieri, intr-o scrisoare deschisa, autorilor manifestului "Voteaza cu ochii deschisi" sa-si faca publice actul de constituire, statutul si hotararea judecatoreasca de aprobare, structura si componenta conducerii asociatiei si a organului de jurisdictie "care aproba difuzarea colportarilor in milioane de exemplare". Cei sapte candidati ai Partidului Umanist inclusi pe "lista neagra" intocmita si difuzata de Coalitia pentru un Parlament Curat (CPC) cer, de asemenea, publicarea conventiilor in baza carora aceasta a obtinut finantarile externe, precum si numele si prenumele celor care au redactat pozitiile pe care au fost inclusi umanistii pe lista. In cazul in care Coalitia pentru un Parlament Curat nu face publice aceste informatii in trei zile, umanistii vor actiona in judecata aceasta organizatie pentru "infractiunile" de calomnie si impiedicarea prin orice mijloace a liberului exercitiu al dreptului de a fi ales.

"TERORISM". "Va intoarceti in timp cu 50 de ani promovand la scara nationala cea mai odioasa forma de distrugere a omului si omeniei, axa sistemului de teroare stalinista. Ascunsi sub denumiri derutante speculand setea de corectitudine a concetatenilor nostri, profitand de bunele intentii ale unor militanti civici, ati creat o asociere infractionala al carei scop si rezultat sunt o noua forma de terorism, terorismul pseudocivic", se arata in scrisoarea PUR prezentata de vicepresedintele Bogdan Pitigoi. Cei sapte umanisti de pe "lista neagra" considera "abuziva, mincinoasa si nedreapta alcatuirea listei", ca si includerea lor pe ea. "Unora ne reprosati traseismul politic calcand in picioare libertatea constiintei si ignorand ca in unele imprejurari schimbarea optiunii partinice poate avea motive intemeiate. Altora ne reprosati in pura maniera bolsevica faptul ca suntem bogati. A pune semnul egalitatii intre bogatie si necinste, ca si intre schimbarea optiunii politice si coruptie constituie unul dintre trucurile campaniei voastre denigratoare", se mai arata in scrisoarea deschisa. Umanistii ii acuza pe autorii listei de comiterea delictului de asociere pentru savarsirea de infractiuni, prevazute in Codul Penal.

ACUZATII. "Ati constituit un grup tainic de calomniatori. Iar cum calomnia constituie infractiune nu sunteti decat un grup de infractori. Aspectul ca va declarati secreta componenta demonstreaza caracterul clandestin al actiunii voastre. Faptul ca va marturisiti scopul de a impiedica participarea unor candidati la alegeri exprima carecterul nedemocratic al actiunii voastre", se arata in scrisoare.

×
Subiecte în articol: observator