x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Imagini cu accidentul comis de fostul consul al României la Singapore

Imagini cu accidentul comis de fostul consul al României la Singapore

03 Iun 2010   •   00:00
Imagini cu accidentul comis de fostul consul al  României la Singapore

Imagini şocante cu accidentul pe care l-a comis fostul consul al României la Singapore, Silviu Ionescu. Filmul, ajuns în posesia autorităţilor române, arată cum maşina diplomatului loveşte un tânăr, care la scurt timp după accident a decedat.



Siviu  Ionescu acuzat de ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului şi fals în declaraţii
Silviu Ionescu, fostul insarcinat cu afaceri al Romaniei in Singapore, este acuzat de autoritatile din aceasta tara ca a provocat, in decembrie 2009, un grav accident de circulatie, soldat cu moartea unei persoane si ranirea altor doua.

Ancheta justitiei din Singapore a stabilit ca fostul diplomat roman Silviu Ionescu a fost cel care a condus masina ambasadei Romaniei, in momentul in care a avut loc accidentul mortal de pe 15 decembrie anul trecut. Autovehiculul, un Audi negru, apartine Ambasadei Romaniei la Singapore si a fost implicat in doua accidente, in jurul orei 03.00. Trei persoane au fost ranite, iar una dintre victime - Tong Kok Wai, in varsta de 30 de ani - a murit 10 zile mai tarziu.

Cantareata coreeana de opera Jeong Ae Ree, cu care Silviu Ionescu si-a petrecut o parte din seara in care a avut loc accidentul, a declarat in fata anchetatorilor ca fostul insarcinat cu afaceri al Romaniei la Singapore a consumat alcool inainte sa circule cu masina. Aceasta a fost primul martor al anchetei demarate in acest caz. Potrivit femeii, in seara zilei de 14 decembrie a mers impreuna cu fostul insarcinat cu afaceri in Singapore in mai multe localuri, inclusiv la un hotel unde romanul a baut vin alb. Jeong Ae Ree a declarat in fata instantei ca Silviu Ionescu a luat-o de acasa, cu un Audi negru condus de soferul sau. Dupa cateva pahare de vin alb, fostul diplomat roman a invitat-o la o petrecere, intr-un alt local. La un moment dat, soferul a inlaturat steagul tarii de pe masina, inainte ca Ionescu sa se urce la volanul masinii, sustine aceasta. La o ora de la accidentul din Singapore, Silviu Ionescu l-a sunat pe soferul sau pentru a-i spune ca masina a fost furata. Ionescu a revenit apoi cu un telefon, pentru a-i spune soferului sa nu sune la politie, pentru ca a informat deja autoritatile. Camerele de supraveghere amplasate in intersectiile din Singapore au surprins accidentele in care a fost implicat Silviu Ionescu. Imaginile arata ca, in mai putin de un minut, Silviu Ionescu a trecut cu masina de doua ori pe culoarea rosie a semaforului. La cele doua intersectii, soferul masinii negre Audi A6, care apartine ambasadei Romaniei in Singapore, a accelerat imediat dupa ce a lovit trei persoane.

Diplomatul a fost pus oficial sub urmarire penala pentru ucidere din culpa, parasirea locului accidentului si fals in declaratii pe 3 februarie, cand procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica l-au audiat si i-au adus la cunostinta acuzatiile. Silviu Ionescu a fost suspendat de MAE pe perioada anchetei. Procedura intr-un caz in care este implicat un diplomat in tara in care este acreditat se deruleaza in statul din care provine acesta.

×
Subiecte în articol: observator