x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Imagini cu intervenţia salvatorilor, după prăbuşirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol (VIDEO)

Imagini cu intervenţia salvatorilor, după prăbuşirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol (VIDEO)

20 Dec 2014   •   14:19
Imagini cu intervenţia salvatorilor, după prăbuşirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol (VIDEO)
Antena3 a difuzat, în exclusivitate, imagini cu intervenția salvatorilor după prăbușirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol. Filmarea a fost realizată de Adrian Sandu, care a declarat, la Antena3, că a început să filmeze la ora 16:31.

"La ora 16:28 am ieşit pe terasă, am constatat că accidentul a avut loc în dreptul blocului meu, sigur, în primele secunde nu am făcut legătura, mi-a întărit suspiciunea prezenţa unor oameni pe mal, am luat camera, am sperat că nu este plină, am ajuns din nou pe terasă. Prima filmare a început la ora 16:31. Am dat zoom pe zona de impact, am văzut cabina deasupra apei şi rămăşiţeşe împrăştiate pe o rază de 50 de metri în jurul epavei. Au venit două salvări, le-am filmat şi pe acestea, după circa 2 minute, la 150 de metri, am văzut remorca cu barca gonflabilă a pompierilor, a durat 2 minute lansarea la apă şi am văzut cum dau la vâsle. Am făcut zoom pe zona accidentului, nu am văzut mişcare, nu am auzit nimic din acea direcţie. Pompierii au parcurs distanţa de 400 de metri în 10 minute, au ajung în zona rămăşiţelor. Au mai venit nişte bărci, am văzut în depărtare o barcă cu motor venind înspre Ovidiu şi, la rândul ei, trăgea o altă barcă, fără motor. Oamenii şi-au ocupat poziţiile pentru a primi victimele, în ceea ce priveşte pompierii. A durat vreo 2 minute pregătirea şi s-au lansat spre epavă. Menţionez faptul că distanţa dintre locul de lansare şi epavă este de aproximativ 400 - 450 de metri. Eu am început filmarea în jurul orei 16:31. Se aud nişte strigăte dinspre mal spre larg şi au strigat ceva sau . Eu am auzit la Antena 3 ştirea, am ieşit pe terasă, în primele minute am căutat o dâră de fum, aşa am gândit atunci, am căutat partea de uscat a staţiunii. Nu am găsit şi am zis să mă uit şi spre lac. În felul acesta s-a întâmplat", a spus Adrian Sandu.

Adrian Sandu a precizat că luni va preda imaginile anchetatorilor.

Un elicopter al SMURD cu patru persoane la bord - doi piloţi de la Inspectoratul General de Aviaţie şi două cadre medicale ale SMURD Constanţa - s-a prăbuşit luni în lacul Siutghiol. Toţi membrii echipajului au murit.

În momentul producerii accidentului, elicopterul se întorcea dintr-o misiune aeromedicală, după ce transportase un pacient la Spitalul Judeţean Constanţa.

×