x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Împachetaţi mâncare în şerveţele sau material plastic? Foarte rău!

Împachetaţi mâncare în şerveţele sau material plastic? Foarte rău!

de Istvan Deak    |    11 Aug 2014   •   15:50
Împachetaţi mâncare în şerveţele sau material plastic? Foarte rău!

Folosirea şerveţelelor şi a farfuriilor din plastic pentru protejarea mâncării este nesănătoasă. Ele conţin substanţe toxice care deteriorează compoziţia mâncării şi provoacă anumite forme de cancer.

Experţii se plâng că limitele impuse producătorilor sunt încă prea mici pentru a proteja consumatorii. “Şerveţelele de hârtie, farfuriile de plastic sau ambalajele colorate conţin substanţe toxice şi recomandăm consumatorilor să le evite pe cât posibil”, a declarat directorul Institutului german de Evaluarea Riscului (BfR), Andreas Luch, citat de Suddeutsche Zeitung.

În urma acestui raport, Ministerul Alimentaţiei va solicita înăsprirea legislaţiei privind folosirea substanţelor de colorare. “Aceste substanţe conţin amine aromatice primare care provoacă cancer. Trebuie să efectuăm mai multe cercetări ca să stabilim nivelul minim la care pot fi date în folosinţă acestea pentru a nu periclita sănătatea consumatorilor”, a adăugat acesta.

“Ministrul Schmidt va înainta o iniţiativă la Comisia UE care să reglementeze soluţionarea acestor probleme”, se arată într-o notă a Ministerului Agriculturii şi Alimentaţiei din Germania.


×