x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Împărtăşind vom fi mai bogaţi. Iaşiul a devenit capitala limbii franceze în acest weekend

Împărtăşind vom fi mai bogaţi. Iaşiul a devenit capitala limbii franceze în acest weekend

de Cristinel C. Popa    |    27 Apr 2013   •   08:39
Împărtăşind vom fi mai bogaţi. Iaşiul a devenit capitala limbii franceze în acest weekend

Parlez vous francais? Limba română este  “interzisă” în acest weekend la Colegiul "C. Negruzzi” din Iaşi! Apreciata instituţie de învăţământ ieşeană a devenit în acest sfârşit de săptămână kilometrul zero al limbii franceze în România. 200 de profesori de limba franceză din aproape toate judeţele ţării participă la sesiunea internaţională Partager pour s’enrichir (Împărtăşind vom fi mai bogaţi).

Zilele de 27 şi 28 aprilie sunt dedicate conferinţelor pe teme de didactica limbii franceze, susţinute de invitaţi de marcă din mediul universitar, din Franţa, Belgia şi România.

"Începând cu ora 9.00, în cadrul conferinţelor vor fi abordate teme de actualitate, vor fi expuse puncte de vedere şi se vor contura proiecte care au un punct comun: pasiunea şi interesul pentru limba franceză. În acelaşi timp are loc, ca de fiecare dată şi o expoziție de carte franceză cu vânzare - moment ce completează în mod ideal atmosfera francofonă a evenimentului”, ne-a spus prof. Sabina Manea, inspector de limba franceză şi inspector pentru mentorat, preşedintele comitetului organizator al prestigioasei manifestări ştiinţifice internaţionale.

Evenimentul, la care participă şi prof. Camelia Gavrilă, şefa Inspectoratul Judeţean Iaşi, a devenit o manifestare emblematică pentru mediul preuniversitar ieşean, cea de-a V-a ediţie, aflată în desfăşurare la Colegiul “C. Negruzzi”, este iniţiată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi organizată cu susţinerea Asociaţiei Române a Profesorilor de Limba Franceză (A.R.P.F.), a Institutului Francez din Bucureşti, a Delegaţiei Wallonie-Bruxelles şi a Colegiului “C. Negruzzi”.

 

×