x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator In asteptarea Olimpiadei - China isi face imagine "verde"

In asteptarea Olimpiadei - China isi face imagine "verde"

04 Aug 2008   •   00:00

Dupa ce delegatiile sportive din toata lumea s-au socat cind au vazut cit de poluat este Beijingul si in ce conditii vor concura la Olimpiada, autoritatile chineze au decis sa ia rapid masuri.



După ce delegaţiile sportive din toată lumea s-au şocat cînd au văzut cît de poluat este Beijingul şi în ce condiţii vor concura la Olimpiadă, autorităţile chineze au decis să ia rapid măsuri.

Astfel, guvernul comunist a comandat o campanie mondială de lobby care să arate lumii că Republica Populară Chineză este extrem de preocupată de protecţia mediului. Primul mesaj transmis: China este cel mai mare producător şi consumator de energie provenită din surse regenerabile. De asemenea, asiaticii îşi propun ca în maximum doi ani să devină cel mai important producător mondial de tehnologii curate. Informaţiile au fost incluse într-un raport denumit "Revoluţia Curată Chineză", dat publicităţii la sfîrşitul săptămînii trecute. În document se face vorbire de cîteva miliarde de dolari care ar urma să fie investiţi de guvern în anii următori, în tehnologii curate, urmînd să înlocuiască treptat tehnologiile extrem de poluante şi consumatoare de combustibili fo-sili care au creat dezastrul de la Beijing. În raport se arată că investiţiile făcute pînă acum se ridică la 15 miliarde de dolari pentru obţinerea energiei solare. Cifrele au fost primite cu retincenţă de oficialii ecologişti din Vest.

×
Subiecte în articol: verde!