x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator În cazul unui cutremur puternic, în centrul istoric din Brăila poate apărea efectul de domino

În cazul unui cutremur puternic, în centrul istoric din Brăila poate apărea efectul de domino

14 Oct 2013   •   14:50
În cazul unui cutremur puternic, în centrul istoric din Brăila poate apărea efectul de domino

Primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu, și-a exprimat, luni, temerea că, la un cutremur mai serios, în cazul clădirilor de patrimoniu din centrul istoric ar putea apărea efectul de domino.

 "Mie mi-e teamă, în zona centrală, de efectul de domino. Ați văzut cum sunt imobilele construite pe strada Republicii, sunt lipite unul de altul. Pe unele dintre ele s-au făcut intervenții de reparații, întreținere, consolidare. Municipalitatea mai are foarte puține clădiri în zonă, cele mai multe au fost restituite, iar când vrem să facem o consolidare, fie nu vrea cel care este proprietarul de la etajul I, fie nu vrea cel de la parter și tot așa", a declarat Simionescu, citat de Agerpres.

Primarul de Brăila a cerut și un inventar cu adăposturile de la subsolurile de bloc, care ar trebui folosite în caz de necesitate, pentru că există informații că au devenit depozite de murături și conserve.

"Vom inventaria inclusiv clădirile cu risc seismic. Există obligația ca asociațiile de proprietari care beneficiază de o expertiză de acest tip să continue după aceea activitatea. Noi avem astfel de expertize, dar atunci când s-au pus în fața oamenilor costurile aferente lucrărilor de consolidare, aceștia nu au vrut să continue demersurile", a declarat Simionescu.

×