x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îl lasă în libertate pe senatorul PSD Cătălin Voicu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îl lasă în libertate pe senatorul PSD Cătălin Voicu

14 Mai 2012   •   17:24
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îl lasă în libertate pe senatorul PSD Cătălin Voicu

Instanta suprema a respins luni solicitarea procurorilor DNA ca senatorul PSD Catalin Voicu sa fie rearestat pentru ca nu s-a prezentat la ultimul termen de judecata, obligatie dispusa la eliberarea sa, in iulie 2011.

Judecatorii Inaltei Curti de Casatiei si Justitie au respins ca nefondata solicitarea procurorilor anticoruptie de revocare a controlului judiciar dispus in cazul lui Voicu la eliberarea acestuia si, implicit, cererea de arestare preventiva a senatorului.

Astfel, Catalin Voicu se va afla in libertate la 29 mai, cand ICCJ urmeaza sa dea o decizie in dosarul in care senatorul PSD, fostul judecator Florin Costiniu si oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic au fost trimisi in judecata de DNA pentru trafic de influenta, complicitate la trafic de influenta, cumparare de influenta si, respectiv, fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Procurorii anticoruptie cerusera instantei supreme rearestarea lui Catalin Voicu, intrucat senatorul nu s-a prezentat la ultimul termen de judecata.

Motivul invocat de procurori a fost acela ca Voicu ar fi lipsit nejustificat de la termenul din 20 aprilie, data la care avocatii senatorului anuntau ca acestuia i s-a facut rau, din cauza bolii sale de inima. Procurorul a aratat in fata instantei ca ulterior, in 27 aprilie, senatorul Voicu a fost vazut in Parlament, la motiunea de cenzura care era dezbatuta la acea data.

Avocatii senatorului au adus la termenul de luni documente medicale justificative potrivit carora clientul lor sufera de hipertensiune din care rezulta ca in 20 si 27 aprilie acesta a avut variatii ale ritmului cardiac. Acestia au cerut instantei respingerea solicitarii DNA de rearestare a lui Voicu.

×