x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Încă doi români au murit din cauza gripei porcine. Numărul deceselor a ajuns la opt

Încă doi români au murit din cauza gripei porcine. Numărul deceselor a ajuns la opt

04 Dec 2009   •   00:00

Alţi doi români bolnavi de gripă porcină au murit. Cu aceste două persoane numărul deceselor cauzate de A H1N1 în România a ajuns la opt.



Joi, un al şaselea deces a fost confirmat în ţară din cauza gripei noi. În cazul ultimului deces, autorităţile au anunţat că este vorba despre o persoană adultă care suferea de bronşită cronică.

Miercuri, alte două persoane au murit din cauza virusului. Unul dintre pacienţi avea leucemie, iar altul avea diabet, o boală care slăbeşte sistemul imunitar. De altfel nici unul dintre cei 6 români care au murit nu era sănătos. Astfel, virusul AH1N1 a gasit un teren vulnerabil pe care să acţioneze.

Vestea bună este că, spre deosebire de alte ţări, rata deceselor în Romania este încă mică, scrie antena3.ro. Nu acelaşi lucru putem spune de îmbolnăviri. În numai o săptămâna au fost confirmate o mie de cazuri. Acum am ajuns la peste 3500 de cazuri.

O alta teama a medicilor e ca virusul ar putea suferi mutatii. Acest lucru a fost observat deja de specialiştii din Norvegia şi Ucraina. Dar în Romania analizele făcute la Institutul Cantacuzino au arătat că virusul AH1N1 a rămas acelaşi şi nu a devenit mai agresiv.

×
Subiecte în articol: observator