x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Valeriu Gheorghiță: Încă un caz grav de COVID cu tulpină delta, în județul unde o femeie a murit

Valeriu Gheorghiță: Încă un caz grav de COVID cu tulpină delta, în județul unde o femeie a murit

25 Iun 2021   •   20:42
Valeriu Gheorghiță: Încă un caz grav de COVID cu tulpină delta, în județul unde o femeie a murit
Sursa foto: Hepta

Încă un caz de COVID cu tulpină delta a fost diagnosticat în județul Argeș, unde zilele trecute s-a înregistrat primul deces al unei femei din România, la care fusese identificată tulpina extrem de periculoasă. Noul caz este tot o femeie, de 74 de ani, nevaccinată.

Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, a declarat, vineri seara, la Digi 24, că în România sunt 44 de cazuri identificate prin secvențiere, în 9 județe, cu tulpina delta, cele mai multe fiind în Ilfov, Argeș și municipiul București.

Un caz grav de infecție cu tulpina delta este în județul Argeș, unde zilele trecute o femeie a murit.

„Tot în județul Argeș mai este încă o persoană, tot de sex feminin, nevaccinată, 74 de ani, care este în Terapie Intensivă, infectată tot cu tulpina delta, dar la acest moment este în faza de post-COVID, practic e în continuare un pacient grav, dar a trecut de perioada de contagiozitate”, a spus Gheorghiță.

Potrivit acestuia, nu există legătură între cele două cazuri din Argeș.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că tulpina delta are un tablou clinic diferit față de ceea ce observaseră medicii până acum în cazurile COVID.

„Durerea de cap este foarte frecvent întâlnită, durerea de gât și scurgerile nazale, rinoreea, spre deosebire de cazurile anterioare care erau date de varianta britanică și varianta din Wuhan care erau cu tuse și pierderea mirosului sau gustului, care erau simptome relativ specifice”, a mai spus Gheorghiță.

 

Mediafax

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiță