x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incendiu - Pădurea familiei Sturdza, în flăcări

Incendiu - Pădurea familiei Sturdza, în flăcări

29 Mar 2008   •   00:00

Aproximativ zece hectare de pădure care aparţin moştenitorilor familiei Sturdza au ars într-un incendiu izbucnit joi în zona comunei Hangu, din judeţul Neamţ, pompierii reuşind să stingă focul vineri dimineaţă.



Aproximativ zece hectare de pădure care aparţin moştenitorilor familiei Sturdza au ars într-un incendiu izbucnit joi în zona comunei Hangu, din judeţul Neamţ, pompierii reuşind să stingă focul vineri dimineaţă.

Zeci de pompieri militari, săteni şi silvicultori au acţionat de joi la prânz până vineri dimineaţa pentru stingerea incendiului care a cuprins o parte din pădurea moştenitorilor familiei Sturdza, amplasată în zona Brădiţel din satul Buhalniţa al comunei Hangu. Un prim incendiu a fost anunţat joi la prânz, fiind provocat de un sătean care a dat foc la gunoaie, în marginea pădurii, fără să ţină cont că bătea vântul, iar focul s-a extins cu repeziciune şi a cuprins imediat o parte din lizieră.


FOC NESUPRAVEGHEAT. Pompierii au reuşit, după o intervenţie de aproape o oră, să stingă flăcările, dar peste alte două ore, în Coasta Giurcii, de la marginea pădurii, a izbucnit alt incendiu, tot din cauza unui sătean care a lăsat nesupravegheat un foc. Flăcările au cuprins imediat câteva sute de metri de mirişte, după care s-a extins în pădure. Primii care au intervenit au fost pompierii de la Poiana Teiului, sătenii din Buhalniţa şi pădurarii de la Ocolul Silvic Bicaz, iar apoi au sosit şi militarii din Piatra-Neamţ, cu două autospeciale. Din cauză că focul era aproape de vârful muntelui, pompierii nu au putut urca cu autospecialele şi au fost nevoiţi să urce pe jos cu lopeţi, târnăcoape şi minipompe cu apă şi spumă.

Pentru că nu aveau sursă de apă în zonă, sătenii şi pompierii au încărcat apă în saci din plastic şi i-au cărat în spate până în vârful muntelui. Pompierii au lichidat complet incendiul ieri-dimineaţă. Cele zece hectare cuprinse de flăcări fac parte din pădurile retrocedate anul trecut moştenitorilor familiei Sturdza.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: verde!