x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator INCENDIU PUTERNIC în BUCUREŞTI. O persoană rănită a fost transportată la spital

INCENDIU PUTERNIC în BUCUREŞTI. O persoană rănită a fost transportată la spital

12 Iun 2015   •   13:55
INCENDIU PUTERNIC în BUCUREŞTI. O persoană rănită a fost transportată la spital

Un incendiu puternic a izbucnit vineri la un depozit din strada Drumul între Tarlale, au precizat, pentru AGERPRES, oficiali ai ISU Bucureşti.

Din primele date, o persoană a fost transportată la Spitalul Floreasca, având arsuri.

Nu se ştie ce materiale erau în depozit şi nu s-a evaluat încă suprafaţa afectată de incendiu.

La faţa locului au fost trimise 10 autospeciale. agerpres.ro

O serie de astfel de evenimente au mai avut loc în ultimii ani la fabrici din Bucureşti.

În cursul zile de 28 noiembrie 2014, un incendiu a izbucnit la fosta fabrică Pionierul, unde erau depozitate mai multe covoare. Incendiul nu a provocat victime şi nici nu există posibilitatea ca focul să se extindă.

La 2 aprilie 2014, un incendiu puternic a avut loc pe fosta Platformă Industrială Republica din Capitală unde exista o hală care avea depozitate materiale plastice. Nu au fost înregistrate victime.

În dimineaţa zilei de 18 iunie 2013, o fabrică de mezeluri de pe şoseaua de centură a Capitalei a fost distrusă în totalitate de un incendiu puternic care a izbucnit pe o suprafaţă de aproximativ 2.000 de metri pătraţi.

La 3 decembrie 2012, patru persoane au fost rănite, în urma unei explozii produse în sudul Bucureştiului, la termocentrala CET Sud din capitală. Explozia s-a produs la o instalaţie de răcire. Unul dintre răniţi a prezentat arsuri pe 40% din suprafaţa corpului.

La 20 septembrie 2012, un incendiu a izbucnit în clădirea fostei fabrici Faur din Capitală. Flăcările au cuprins unele anexe şi o hală unde erau depozitate electronice şi electrocasnice în vederea dezasamblării lor, iar patru persoane au fost evacuate din clădire. Oficiali ISU Bucureşti au precizat că incendiul nu a fost foarte puternic, dar au fost mari degajări de fum din cauza materialului plastic care a ars.

La 5 iulie 2012 un incendiu a izbucnit la clădirea unei fabrici de confecţii din din sectorul 2 al Capitalei, cunoscută ca fosta Mătasea Populară. Trei persoane au rămas blocate la unul dintre etajele fabricii, însă au fost salvate de pompieri, cu ajutorul autoscărilor.

La 7 iunie 2012, un incendiu izbucnit la fosta fabrică de pâine din ansamblul Moara lui Assan din Bucureşti. Flăcările înalte de trei metri s-au extins pe suprafaţă de peste 400 de metri pătraţi. Incendiul a fost stins, după intervenţia pompierilor care a durat peste 28 de ore. Stingerea focului a fost îngreunată de faptul ca grinzile acoperişului clădirii cuprinsa de flăcări, fiind tratate chimic cu uleiuri si vopsele, au favorizat propagarea focului şi au întreţinut arderea.

Un incendiu de proporţii a izbucnit la 21 martie 2012, în regiunea uzinei Tracom, pe o porţiune de peste 1.000 de metri pătraţi de teren cu stuf.

La 6 martie 2012, un incendiu a izbucnit la un depozit al fabricii Turbomecanica din Bucureşti, fiind cuprins de flăcări înalte de aproximativ 10 metri, pe o suprafaţă de circa 200 de metri pătraţi. În depozit se aflau materiale din aluminiu şi magneziu, care au degajat un fum dens şi toxic. Coloana de fum era vizibilă de la mare distanţă.

Fosta fabrică de pâine din ansamblul Moara lui Assan a ars in noaptea de 13 spre 14 mai 2008, iar pentru stingerea focului a fost nevoie de intervenţia a 80 de pompieri. Nu au existat victime.

La 1 noiembrie 2009 incendiul izbucnit la o fabrică de încălţăminte din Mogoşoaia, cel mai probabil de la un scurtcircuit produs la o matriţă mai veche. Incendiul a fost stins după aproape nouă ore, fabrica fiind distrusă în totalitate.

La 13 septembrie 2009, un incendiu izbucnit la un depozit de anvelope din Pipera, aflat lângă o fabrica de mobilă. Acesta a fost stins după mai mult de 12 ore.

În dimineaţa zilei de 12 aprilie 2007, s-a produs o explozie, urmată de incendiu, la Fabrica de Acetilenă din cartierul bucureştean Berceni soldată cu rănirea a două persoane, care au fost transportate la spitalul Bagdasar Arseni. Cei doi muncitori încercau să umple tuburile cu acetilenă - unul dintre recipiente a explodat şi i-a lovit pe cei doi bărbaţi. În urma deflagraţiei a izbucnit un incendiu, care a fost stins imediat de pompierii militari, sosiţi la faţa locului.

×
Subiecte în articol: incendiu bucuresti diluanti