x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un incendiu puternic a distrus un sfert din Piața Rahova. Focul a izbucnit de la un grătar încins

Un incendiu puternic a distrus un sfert din Piața Rahova. Focul a izbucnit de la un grătar încins

24 Dec 2013   •   08:49
Un incendiu puternic a distrus un sfert din Piața Rahova. Focul a izbucnit de la un grătar încins

Aproximativ un sfert dintre standurile aflate în Piața Rahova au fost distruse de flăcări luni noapte, după ce un incendiu puternic a cuprins o suprafață de aproximativ 700 de metri pătrați, a declarat pentru Agerpres Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București.

Potrivit martorilor, focul ar fi izbucnit de la un grătar încins care se afla în incinta unui fast-food.

În incendiu au ars 20 de standuri unde se vindeau de la încălțăminte până la parfumuri sau ceasuri. Nu au fost victime, însă pagubele sunt mari.

De asemenea, flăcările au cuprins și acoperișul unei clădiri administrative din piață.

Potrivit lui Daniel Vasile, focul a izbucnit în jurul orei 2,00 și a fost stins la ora 6,30, la fața locului fiind trimise 12 autospeciale cu apă și spumă.

Inițial au intervenit patru autospeciale, însă focul s-a extins cu repeziciune, așa că au fost trimise, treptat, mai multe mașini de stingere.

Incendiul a fost anunțat la 112 de paznicul din Piața Rahova, însă în momentul în care s-a apelat numărul de urgență, focul cuprinsese deja standurile.

Purtătorul de cuvânt al ISU București a mai spus că incendiul a fost greu de stins din cauza faptului că standurile erau lipite între ele iar focul se extindea cu repeziciune. De aceea a fost nevoie de intervenția pompierilor cu 12 autospeciale, mai ales că nici hidranții din zonă nu făceau față pentru alimentarea cu apă.

Potrivit oficialilor ISUMB, acesta este unul dintre cele mai mari incendii izbucnite în Capitală în acest an.

Complexul comercial aparține familiei deputatului Nicolae Păun, de la Partida Romilor "Pro-Europa".

×