x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE. Cele două persoane care au suferit arsuri grave în urma incendiului din Prahova, transferate în Belgia și Austria

UPDATE. Cele două persoane care au suferit arsuri grave în urma incendiului din Prahova, transferate în Belgia și Austria

02 Mar 2021   •   17:37
UPDATE. Cele două persoane care au suferit arsuri grave în urma incendiului din Prahova, transferate în Belgia și Austria

UPDATE 3: Cei doi bărbați care au suferit arsuri în urma incendiului de la societatea de prelucrare a țițeiului au fost transferați cu aeronave C-27J Spartan ale Forțelor Aeriene Române în spitale din Belgia, respectiv Austria.

„Echipele medicale care monitorizează pacienții pe timpul zborurilor sunt formate din specialiști din cadrul SMURD și Ministerul Apărării Naționale” , anunță MApN.

Misiunile au fost aprobate de ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, în urma solicitărilor Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Cele două aeronave au decolat din Baza 90 Transport Aerian marți, în jurul orei 14.30.

UPDATE 2: Incendiul izbucnit luni seara la fabrica de prelucrare a țițeiului din Prahova, în urma căruia două persoane au suferit arsuri extrem de grave pe 70% din corp, a fost stins după aproape trei ore.

UPDATE 1: Reprezentanții Ministerului Sănătății anunță că se fac proceduri pentru transferul în străinătate a celor două victime ale incendiului de la fabrica de prelucrare a țițeiului din Prahova.

Potrivit Ministerului Sănătății, la UPU Ploiești se face în prezent evaluarea, se oferă asistenţă medicală de urgenţă şi prim ajutor calificat.

„În paralel se urmează procedura legală, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 2.063 din 2 decembrie 2020 pentru înființarea comisiilor de analiză a solicitărilor de transfer în străinătate în vederea efectuării tratamentului pentru pacienții cu arsuri grave”, a anunțat, luni seara, MS.

Potrivit ISU Prahova, cei doi bărbați au vârste de 59 și 64 de ani și au arsuri de gradul 3 și 4, pe 60%, respectiv 70 % din corp.

Ministerul Sănătății informează că cele două victime sunt în evaluare în prezent.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Un incendiu violent a izbucnit, luni seara, la o societate care fabrică produse din țiței, în satul Inotești, localitatea Colceag, din județul Prahova. Două persoane au suferit arsuri grave pe 80% din corp.

Potrivit ISU Prahova, incendiul violent a izbucnit în jurul orei 19.00, la o societate care are ca obiect de activitate fabricarea produselor din țiței, în satul Inotești, localitatea Colceag.

„La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 700 mp cuprinzând întreaga hală, trei autoturisme și un autotren”, au transmis reprezentanții ISU Prahova.

Sunt și două victime cu arsuri în urma incendiului. Este vorba despre doi bărbați care au arsuri de gradele 2 și 3 pe 80% din suprafața corpului, potrivit sursei citate.

La fața locului au fost trimise șase autospeciale de stingere, două ambulanțe SMURD, din care una de terapie intensiva mobilă, o autoplatformă, o autoscară și o descarcerare grea.

Reprezentanții IGSU spun că în zonă este pericol de explozie.

„Incendiu hală în care funcționează o stație de prelucrare produse petroliere, în curtea unui fost CAP. Arde pe o suprafață de aproximativ 700 mp, cu pericol de explozie, în hala fiind depozitate uleiuri uzate”, transmit reprezentanții IGSU.

În zonă nu sunt locuințe. În hala în care se manifestă flăcările sunt doar birouri.

În apropierea halei sunt depozitate 3 tancuri a 20 de tone de combustibil. Incendiul a fost localizat și se acționează pentru răcirea tancurilor de combustibil.

 

(sursa: Mediafax)

×