x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incepe croaziera Joint Danube Survey

Incepe croaziera Joint Danube Survey

de Jurnalul National    |    03 Sep 2007   •   00:00
Incepe croaziera Joint Danube Survey

Experţi din toate ţările dunărene vor monitoriza calitatea apelor fluviului in Romănia, in perioada 12-27 septembrie, in cadrul Expediţiei comune de supraveghere a Dunării "Joint Danube Survey" - 2007 /JDS-2/.



Experţi din toate ţările dunărene vor monitoriza calitatea apelor fluviului in Romănia, in perioada 12-27 septembrie, in cadrul Expediţiei comune de supraveghere a Dunării "Joint Danube Survey" - 2007 /JDS-2/, informează Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile.

In cursul celor şase săptămăni, căt durează expediţia, cei 18 cercetători din ţările riverane Dunării au ca obiectiv să studieze calitatea apei celui mai mare fluviu continental, să identifice sursele de poluare, să producă un set căt mai omogen de date/informaţii cu referire la fluviu, precum şi informarea şi conştientizarea publicului cu rezultatele şi informaţiile obţinute. In prezent, expediţia se află in oraşul Osijek, Croaţia.

In Romănia, expediţia va ajunge la data de 12 septembrie, la Drobeta Turnul-Severin. Sfărşitul expediţiei va avea loc la 27 septembrie, cănd la Tulcea se vor organiza o serie de evenimente publice, la care vor fi invitaţi profesori universitari, cercetători de la institutele naţionale de cercetare, autorităţile locale şi centrale.

×
Subiecte în articol: verde!