x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Începe programul de vaccinare împotriva gripei porcine

Începe programul de vaccinare împotriva gripei porcine

26 Noi 2009   •   00:00
Începe programul de vaccinare împotriva gripei porcine

Programul de vaccinare împotriva gripei AH1N1 este demarat astăzi. Primele 250.000 de doze de vaccin împotriva virusului pandemic sunt distribuite în Bucureşti şi în judeţele din Moldova. Vizate sunt în primul rând cadrele medicale, personalul MAI, dar şi elevii şi studenţii.



În cadrul programului de vaccinare vor fi repartizate în ţară 1.340.000 doze de vaccin produse de Institutul Cantacuzino. Dintre acestea, cele mai multe (un milion) vor fi utilizate pentru colectivităţile şcolare, 200.000 pentru angajaţii armatei, grăniceri şi cei din Ministerul de Interne, iar 140.000 de doze de vaccin vor ajunge pentru imunizarea a peste jumătate din personalul medical .

Potrivit medicilor, vaccinarea este cea mai bună metodă de a preveni infecţia cu virusul AH1N1.
Vaccinarea se va face la cabinetele medicale din licee şi facultăţi. Doctorii şi asistentele vor primi şi ei injecţiile. În primele luni, vaccinul nu se va găsi de cumpărat în farmacii. Şi nici nu va fi administrat copiilor. Dar, la Institutul Cantacuzino, se vor produce în total 10 milioane de doze, potrivit Antena3.

Cei care nu intră în nici una dintre categoriile de risc desemnate de Ministerul Sănătăţii vor fi vaccinaţi numai după imunizarea tuturor celor consideraţi vulnerabili la contractarea virusului.

Cele mai multe cazuri de gripă AH1N1, înregistrate în rândul tinerilor

În România, numărul cazurilor de gripă nouă confirmate de Ministerul Sănătăţii a ajuns la aproape 2.500. Cele mai multe au fost înregistrate în rândul elevilor şi al studenţilor. Nici spitalele nu au fost lipsite de asemenea cazuri.

În Prahova a fost confirmat primul caz de gripă nouă într-o unitate sanitară. Este vorba despre o femeie de 47 de ani, director economic la Maternitatea din Ploieşti.

Reprezentanţii spitalului susţin că au luat toate măsurile ca să nu existe riscul ca virusul AH1N1 să se raspândească în spital, unde sunt nou-născuţii şi femeile care tocmai au născut.

În judeţul Prahova au fost depistate şi confirmate până acum aproape 75 de cazuri de gripă nouă.

×
Subiecte în articol: observator