x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Începe vaccinarea anti COVID-19 cu acea de-a treia doză

Începe vaccinarea anti COVID-19 cu acea de-a treia doză

28 Sep 2021   •   09:07
Începe vaccinarea anti COVID-19 cu acea de-a treia doză

Administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva COVID-19 începe marți. Pe lângă persoanele vulnerabile și cele cu risc mare de expunere, din sănătate și învățământ, accesul la administrarea dozei a 3-a este permis tuturor persoanelor care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei a doua.

Administrarea dozei a treia este recomandată persoanelor vulnerabile, cele peste 65 de ani, cu boli cronice, personal din centrele medico-sociale, persoanelor cu risc mare de expunere, angajați din sănătate și învățământ.

Accesul la vaccinare este permis și altor categorii populaționale, care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală.

Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

Având în vedere că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel, a transmis CNCAV.

Programarea persoanelor pentru administrarea dozei de rapel se va realiza prin mijloacele deja cunoscute, inclusiv prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare.

Beneficiarii vor primi adeverințe de vaccinare unde va fi specificată schema de vaccinare, cu menționarea celor trei doze efectuate.

Mediafax

×
Subiecte în articol: doza vaccin COVID