x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Inchisoare de la şase luni la cinci ani, pentru că a votat de două ori la europarlamentare

Inchisoare de la şase luni la cinci ani, pentru că a votat de două ori la europarlamentare

30 Noi 2009   •   00:00

Poliţia a trimis un dosar Parchetului Judecătoriei Mediaş în cazul unei femei din localitatea Bazna care a votat de două ori la alegerile europarlamentare, cu propunerea trimiterii în judecată a acesteia, infracţiune care se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la cinci ani.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Poliţia Sibiu, Direcţia de Investigaţii Criminale a Inspectoratului General al Poliţiei Române a primit, în 18 noiembrie, de la Autoritatea Electorală Permanentă, un DVD conţinând date referitoare la 453 posibile situaţii de vot multiplu în cazul alegerilor pentru Parlamentul European din acest an, precum şi copiile listelor electorale doveditoare, în format electronic.

"Una dintre situaţii se referea la o persoană din judeţul Sibiu, astfel că poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu au făcut cercetările care s-au impus. La finalizarea cercetărilor s-a stabilit faptul o femeie în vârstă de 34 de ani, domiciliată în localitatea Bazna, a votat de două ori în secţii de votare diferite. În fapt, femeia a fost înscrisă ca votant pe listele electorale suplimentare ale secţiilor de votare din Blăjel şi Velţ, în urma verificărilor stabilindu-se faptul că, în 7 iunie, s-a deplasat la ambele secţii de votare, exprimându-şi dreptul de vot", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, Poliţia Sibiu a finalizat cercetările, iar dosarul a fost trimis Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş, cu propunere de trimitere în judecată a femeii, pentru vot multiplu.

×
Subiecte în articol: observator