x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incidente într-un cartier din Hunedoara. Polițiști atacați, mașini vandalizate. S-a intervenit în forță

Incidente într-un cartier din Hunedoara. Polițiști atacați, mașini vandalizate. S-a intervenit în forță

18 Apr 2020   •   21:09
Incidente într-un cartier din Hunedoara. Polițiști atacați, mașini vandalizate. S-a intervenit în forță
Sursa foto: Captura Antena 3

Polițiștii și jandarmii din Hunedoara au fost atacați de mai multe persoane, după ce au încercat să legitimeze un bărbat, aflat în stare de ebrietate, care se plimba cu bicicleta pe stradă.

Oamenii legii au ridicat o persoană în stare de ebrietate, care nu avea documente prevăzute de lege și era recalcitrantă.

În momentul în care a dus-o la una din autospecialele poliției, au intervenit alte persoane, care au devenit violente, iar ulterior scandalul a escaladat.

Polițiștii și jandarmii au fost atacați de mai mulți oameni, iar două autospeciale ale Poliției au fost avariate.

"Urmare a incidentelor semnalate în cartierul Micro 7 din municipiul Hunedoara, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliție și jandarmerie.Trei dintre persoanele care au luat parte la aceste incidente au fost deja reținute și sunt conduse la sediul poliției urmând a fi audiate cu privire la comiterea infracțiunilor de ultraj tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere (intrucât două dintre autospecialele de poliție au fost avariate in cursul intervenției.

Intervenția polițiștilor era una  de verificare a respectării deplasării spațiul public pe parcursul stării de urgență. Aceștia au identificat o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, care ar fi fost introdusă întruna dintre autospecialele de poliție întrucât nu a avea asupra sa documentele prevăzute de lege și, mai mult decât atât, era recalcitrantă, moment în care o parte dintre cei prezenți în zonă au devenit violenti la adresa polițiștilor", se arată în comunicatul poliției.

„Fratele prietenei mele nu a avut declarație și l-a prins afară și a sărit la el să îl bată. Și mama lui și sora a ieșit să-l bage în casă. Polițiștii au urlat nu-l luați, nu-l luați. Le-a dat cu spray peste oameni, a dat mamei, prietenie, omului care nu avea declarație, copiilor. Au dat cu pistolul de două ori. Au intrat peste noi în casă. Ne-am dus în casă să ne revenim. Au spart ușa și au intrat. Așteaptă lumea prin cartier și îi bate. A prins un bătrân, un copil de 13 ani. L-au bătut”, a declarat una dintre martore pentru Antena 3.

Cum a pornit scandalul

„Ceea ce avem este o situație gravă! A avut loc la Hunedoara o bătaie de stradă între niște cetățeni și forțele de ordine. (...) Incidentele cred că au avut următoarea cronologie, din informațiile din teren: un cetățean aflat pe bicicletă, în stare avansată de ebrietate, a intrat în conflict verbal cu un echipaj de Poliție, care i-a atras atenția și i-a cerut documentele. Cetățeanul a devenit violent, ajungând până la momentul în care a aruncat cu bicicleta în mașina de Poliție. I s-au alăturat alți vecini, alți locatari din cartier, care au atacat mașina de Poliție. A fost nevoie de o intervenție mult mai consistentă. (...) S-au aruncat cu pietre în mașinile de Poliție! În cele din urmă, s-a restabilit ordinea", a spus Adrian Ursu.

 

Publicată de Alina Diana Hanganu pe Sâmbătă, 18 aprilie 2020
×