x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incidente la protestele de la Oltchim. Avocatul lui Dan Diaconescu: Nu este nicio grabă să semnăm contractul de privatizare

Incidente la protestele de la Oltchim. Avocatul lui Dan Diaconescu: Nu este nicio grabă să semnăm contractul de privatizare

26 Sep 2012   •   06:00
Incidente la protestele de la Oltchim. Avocatul lui Dan Diaconescu: Nu este nicio grabă să semnăm contractul de privatizare

UPDATE 12:10 - Avocatii lui Dan Diaconescu sustin ca sunt pregatiti sa negocieze, in continuare, contractul de vanzare - cumparare a actiunilor Oltchim si ca nu se grabesc sa semneze.

"Nu este nicio graba. Faptul ca trebuie semnat intr-o zi, la o anumita ora... Dan Diaconescu a fost declarat castigator, suntem in negocierea contractului. Un contract de acest gen nu se semneaza la modul ca ma duc azi si sunt pregatit sa semnez. Sunt pregatit sa negociez", a declarat Daniel Fenechiu, avocatul lui Dan Diaconescu, la Ministerul Economiei.

UPDATE 11:17 - Protestatarii de la Oltchim au intrat in conflict cu persoane din afara combinatului. A fost nevoie de interventia jandarmilor pentru aplanarea conflictelor. Jandarmii au retinut si legitimat mai multe persoane dupa ce au afisat pancarte pe care era scris "Oltchim nu este OTV".

Potrivit Agerpres, Dan Diaconescu va reveni in tara astazi, in jurul orei 13:00, cu o cursa aeriana de la Viena, pentru a continua discutiile cu autoritatile romane privind privatizarea Oltchim.

Diaconescu a parasit luni Romania, cu o cursa aeriana spre München (Germania). El a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

...................................

Sute de salariati ai Oltchim Ramnicu Valcea protesteaza, la aceasta ora, pe platforma industriala din curtea combinatului. Oamenii cer autoritatilor repornirea combinatului si plata salariilor restante. Ministrul Economiei a promis ca activitatea combinatului va fi reluata in cel mult trei saptamani.

Si la Arpechim Pitesti angajatii protesteaza. Muncitorii au aceleasi probleme ca si colegii lor de la Valcea si spun ca vor ca si compania lor sa se privatizeze. In jur de 600 de oameni cer lamurirea situatiei de la Arpechim.

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Contractul de vanzare-cumparare a actiunilor Oltchim trebuia sa se semneze luni, insa acest lucru nu s-a intamplat, Dan Diaconescu acuzand lipsa unor anexe. Premierul Victor Ponta a anuntat ca privatizarea Oltchim va fi reluata anul viitor, dupa ce se va constata ca Dan Diaconescu nu a avut nici bani, nici intentia de a deveni actionar majoritar.

Ponta a dat asigurari ca angajatii Oltchim isi vor primi in continuare salariile.

×