x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Incinte agricole concesionate

Incinte agricole concesionate

de Alexandru Nastase    |    01 Noi 2007   •   00:00
Incinte agricole concesionate

Mult anunţata reconstrucţie ecologică a Deltei Dunării stagnează, in ciuda optimismului guvernanţilor.

Autorităţile din Tulcea nu sunt de acord să cedeze pentru a fi renaturate suprafeţele pe care le deţin. Cea mai recentă dovadă in acest sens a apărut chiar ieri. Consiliul Judeţean Tulcea (dominat de liberali) a votat ieri ca suprafeţe din incintele agricole Pardina (circa 103 hectare) şi Carasuhat (aproximativ 20 de hectare) să fie concesionate. Amenajările au fost realizate prin lucrări de indiguire şi desecare executate pănă in anul 1989. Nici una dintre aceste lucrări nu a fost complet finalizată.


CONTRADICŢIE. Aceleaşi terenuri care vor fi concesionate de către Consiliul Judeţean Tulcea se află in programul de refacere ecologică a Deltei Dunării, intens mediatizat de guvernanţi, dar care pănă acum nu a fost urnit. Preşedintele CJ Tulcea, Gheorghe Bunduc, a motivat decizia spunănd că legea il obligă să valorifice din punct de vedere economic toate terenurile pe care le deţine. "Cănd va apărea o hotărăre de guvern privind renaturarea zonelor concesionate contractele de concesiune vor fi reziliate. Pănă atunci, aceste suprafeţe trebuie concesionate, conform legii", a spus Bunduc.

Guvernatorul Paul Cononov a avut in sfărşit o poziţie tranşantă in chestiunea renaturării. Cononov a spus că, indiferent de votul de ieri, renaturarea va incepe in momentul in care ARBDD va primi bani de la Guvern. Secretarul de stat din Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile, Lucia Varga, s-a arătat suprins de decizie şi a precizat că MMDD ar putea cere schimburi de terenuri.

×
Subiecte în articol: verde!