x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Indemnizaţia pentru creşterea copilului, micşorată la 600 de lei

Indemnizaţia pentru creşterea copilului, micşorată la 600 de lei

11 Mai 2010   •   00:00

Indemnizaţia pentru creşterea copilului ar putea fi micşorată la 600 de lei, de la nivelul maxim din prezent de 4.000 de lei, urmând ca fiecare copil să primească o alocaţie pentru creştere în valoare de 200 de lei, au precizat surse oficiale din Ministerul Muncii.

"Dorim să revenim la vechea lege şi să se renunţe la facilitatea acordată în acest moment pentru creşterea copilului, respectiv acel cuantum de 85% din media veniturilor realizate în ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 de lei. Indemnizaţia pentru creşterea copilului ar putea fi stabilită la 600 de lei, o decizie în acest sens urmând a fi luată miercuri în Guvern", au precizat surse oficiale din Ministerul Muncii.

Indemnizaţia pentru creşterea copilului va fi micşorată, deocamdată nefiind stabilit oficial cu câte procente va fi diminuată sau dacă va fi impusă o sumă fixă, a declarat marţi consilierul economic al premierului Emil Boc, Andreea Paul-Vass.

Potrivit consilierului, modul în care această indemnizaţie va fi micşorată urmează să fie hotărât de Ministerul Muncii cât mai rapid, astfel încât să intre în vigoare de la 1 iunie.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat că deocamdată nu s-a luat o decizie în cazul indemnizaţiei de creştere a copilului şi că variantele luate în calcul sunt încă în discuţie, fără a preciza care sunt acestea.

Întrebat, la finalul întâlnirii de la Palatul Cotroceni cu preşedintele, reprezentanţii Guvernului, ai partidelor şi cu liderii sindicatelor şi patronatelor, dacă s-a luat o decizie în cazul indemnizaţiei pentru creşterea copilului, Şeitan a răspuns: "Nu s-a întâmplat nimic, variantele sunt încă în discuţie".

In prezent, potrivit legii, persoanele care în ultimul an anterior naşterii copilului au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit beneficiază de o indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei sau, opţional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 de lei.

Antena3


×
Subiecte în articol: observator indemnizatie crestere copil