x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Industria ospitalității ia în calcul testarea clienților. Discuții la Guvern

Industria ospitalității ia în calcul testarea clienților. Discuții la Guvern

06 Apr 2021   •   12:25
Industria ospitalității ia în calcul testarea clienților. Discuții la Guvern

Industria ospitalității ia în calcul testarea clienților, pentru a putea funcționa la interior cu o anumită capacitate, între 30 și 50%, începând cu 1 iunie, a declarat marți Dragoș Petrescu, secretar general al Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor, la Guvern.

Reprezentanții industriei ospitalității au discutat cu premierul Florin Cîțu modul în care și-ar putea relua activitatea, puternic afectată de restricțiile impuse din cauza epidemiei COVID-19.

Petrescu a precizat că operatorii nu vor majora costurile pentru a acoperi prețul testelor, de 2-3 euro. „Cei care se vor testa rapid vor fi o minoritate”, a spus Petrescu, în condițiile în care o parte a clienților vor fi vaccinați, iar alții vor fi trecut prin boală.

Angajații din industria Horeca vor avea prioritate la vaccinare, în condițiile în care reprezentanții industriei au constituit un grup de lucru cu comitetul de vaccinare.

„Comisia Europeană și-a asumat data de 14 mai ca dată de finalizare a certificatului verde astfel încât vom putea beneficia de o bază unică de date în asa fel încat orice cetațean român să poată fi usor identificat și să dovedească faptul că este vaccinat. Țări ca Olanda si Marea Britanie deja explorează concepte din domeniul cultural și al ospitalitatii în care să poți avea acces facil cu certificat verde dar și cu testare rapida”, spune Petrescu.

„Romania își va asuma certificate digitale în ceea ce priveste deplasările internaționale”, a spus Călin Ilie, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România.

Oficialii industriei au solicitat Guvernului și sancționarea sau ridicarea licențelor pentru cei ce nu respetă regulile impuse de condițiile sanitare sau fiscal.

O altă temă de discuție a fost sprijinul financiar pentru industrie.

×