x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    12 Sep 2007   •   00:00
HARTA CONFLICTELOR. Ministerul britanic al Apărării a cerut experţilor de mediu să identifice zonele din lume unde ar putea izbucni conflicte armate cauzate de lipsa hranei şi a apei, informează The Guardian. Oamenilor de ştiinţă li s-au pus la dispoziţie 12 milioane de lire sterline pentru a configura o hartă a conflictelor şi ameninţărilor la adresa securităţii.


AVERTIZARE. Kronospan Sebeş riscă suspendarea autorizaţiei de mediu dacă nu prezintă evaluarea emisiilor, a anunţat Ministerul Mediului. Autorităţile au stabilit că societatea trebuie să evalueze, in 30 de zile, nivelul emisiilor din instalaţiile proprii şi să adopte măsuri de conformare, in contextul in care valorile-limită ale concentraţiilor de carbon organic total (TOC) au fost depăşite. In caz contrar, firma riscă suspendarea autorizaţiei integrate de mediu. Garda de Mediu Alba a transmis o adresă către Primăria Sebeş prin care solicită aplicarea legii şi luarea măsurilor necesare pentru demolarea noii instalaţii de formaldehidă de pe platforma Kronospan, construcţie ridicată fără autorizaţie, pentru readucerea amplasamentului la starea iniţială, transmite Rompres.


MASTODONŢII MOR DE FOAME. Balenele gri din Oceanul Pacific (foto) sunt in pericol, avertizează ecologiştii. Motivul - explică oamenii de ştiinţă americani - constă in schimbările climatice şi a numărului tot mai mic de crustacee, sursa de hrană a mastodonţilor din Pacific. Deşi balenele gri au fost declarate specie protejată, numărul lor este astăzi de numai 22.000 de exemplare, de cel puţin patru ori mai puţin decăt estimarea iniţială.


UN RAPORT MAI PUŢIN ALARMANT. Incălzirea globală, apa, energia, şomajul şi terorismul rămăn probleme majore, dar viitorul lumii pare să fie unul mai bun din punctul de vedere al numărului de războaie de pe Glob, al speranţei de viaţă şi al unei educaţii mai bune. Intr-un raport dat recent publicităţii de Universitatea Naţiunilor Unite se arată că, dacă aspectele negative nu vor fi rezolvate, "viitorul poate deveni sumbru, marcat de lipsa de apă şi a terenurilor cultivabile, de migrări in masă, climă periculoasă, un haos economic şi alte dezastre".


DOLIU IN MAREA BRITANIE.
Ecologii au fost ieri in doliu, după ce autorităţile de la un spital britanic au anunţat moartea fondatoarei companiei de cosmetice Body Shop, Anita Roddick. In vărstă de 64 de ani, Roddick, care şi-a creat un renume in domeniul produselor cosmetice ecologice, refuzănd testarea pe animale, este considerată de apărătorii mediului drept "o adevărată pionieră" in domeniu. Compania Body Shop numără peste 2.000 de magazine in lumea intreagă şi a fost preluată in 2006 de compania franceză L’Oréal, aminteşte Mediafax.

×
Subiecte în articol: verde!