x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    15 Sep 2007   •   00:00
SUA - Doi fraţi "pătaţi", scoşi la aer
Doi puiuţi de tigru siberian au fost prezentaţi publicului, zilele trecute, la Grădina Zoologică din Brookfield, statul american Illinois. In prima lor zi din afara cuştii, frăţiorii tărcaţi au stat in permanenţă cu ochii in patru după mama lor. Tigrul siberian, cea mai mare felină din lume, a devenit astăzi o specie pe cale de dispariţie.


AUSTRALIA - Copiii ajută la curăţenie
Cel puţin 600 de micuţi de la o şcoală din Sidney, Australia, participă, la acest sfărşit de săptămănă, alături de specialişti in protecţia mediului la un eveniment prin care se urmăreşte conştientizarea publicului cu privire la curăţenia in locurile publice. Intitulată "Curăţaţi lumea" şi desfăşurată in parteneriat cu Programul de Mediu al Naţiunilor Unite, acţiunea atrage ca un magnet tot mai mulţi oameni, mai ales din zonele sărace, care invaţă astfel să recicleze şi să sorteze gunoiul, să păstreze curăţenia in jurul caselor, să filtreze apa inainte să o consume şi să facă economie la apă, informează AFP.


SEBEŞ - Fabrică la un pas de demolare
Noua instalaţie de producere a formaldehidei, construită de concernul austriac Kronospan pe platforma industrială pe care o deţine la Sebeş, ar putea fi demolată, deoarece nu are autorizaţie de construcţie şi acord de mediu, a declarat comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Popa, informează Mediafax. Popa a precizat că, in stadiul actual, fabrica nu mai poate obţine acordul de mediu din partea Agenţiei Regionale de Protecţia Mediului şi, de aceea, trebuie să demoleze instalaţia şi să aducă terenul in starea iniţială, dinaintea construirii.


JOS TRADIŢIA! - Urşii panda, ţinuţi acasă
Diplomaţii chinezi vor renunţa, incepănd de anul acesta, să le mai ofere omologilor lor din alte ţări urşi panda in semn de prietenie intre popoare. Cotidianul britanic The Guardian notează că activiştii drepturilor animalelor au convins autorităţile de la Beijing să renunţe definitiv la acest obicei vechi de mai bine de 1.300 de ani. Fiind o specie pe cale de dispariţie, urşii panda gigant vor rămăne in rezervaţii şi grădini zoologice, chiar dacă instrăinarea lor aducea căştiguri de aproximativ un milion de dolari pe an.

×
Subiecte în articol: verde!