x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    19 Oct 2007   •   00:00
ZIUA VOLUNTARILOR. Petrom a organizat ieri in Parcul Lunca Florilor din Bucureşti "Ziua voluntarilor". Petrom, unul dintre cei mai mari poluatori din Romănia, incearcă astfel să demonstreze deschiderea sa spre ecologie. Firma a demarat in luna septembrie lucrările pentru trei parcuri in amenajarea cărora compania a anunţat că se va implica: Lunca Florilor din Bucureşti, Parcul Central din Moineşti şi Expo Parc din Piteşti.


SCRISOARE CÃ...TRE MINISTERUL AGRICULTURII. Greenpeace Romănia a trimis o scrisoare noului ministru al Agriculturii, Dacian Cioloş, prin care ii cere acestuia să interzică in ţara noastră cultivarea organismelor modificate genetic. Organizaţia ecologistă i-a prezentat ministrului dovezi ştiinţifice in susţinerea acestui demers. Greenpeace militează de căţiva ani pentru interzicerea OMG in Romănia, obţinănd pănă acum o serie de promisiuni din partea politicienilor şi foarte puţine fapte.


AUTORIZAŢIE PENTRU INGROPARE. Comandamentul antiepizootic Timiş a decis să autorizeze societatea Smithfield să ingroape dejecţiile de origine animală de la fermele din patru amplasamente din judeţ. Subprefectul Marossy Zoltan a precizat că este vorba despre unităţile din Sănnicolau-Mare, Sănnicolau-Mare 1, Sinnicolau-Mare 2 şi Mureş 1, iar respectarea acestor prevederi va fi supravegheată de agentul agricol din oraşul Sănnicolau-Mare, respectiv din comuna Periam. Orice abatere va fi raportată la Comisariatul Judeţean Timiş al Gărzii Naţionale de Mediu. In caz de nerespectare a măsurilor din prezenta hotărăre se vor aplica sancţiuni in conformitate cu prevederile legale in vigoare. (Rompres)

×
Subiecte în articol: verde!