x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    28 Oct 2007   •   00:00

MODIFICARE - Am trecut la ora de iarnă

Locuitorii Romăniei au dat ceasul inapoi cu o oră, după ce azi-noapte ora 4:00 a devenit ora 3:00. Astăzi este cea mai lungă zi din an, de 25 de ore. Ţara noastră a trecut la fusul orar 2, iar diferenţa dintre ora oficială a Romăniei şi timpul universal este acum de două ore. Toate trenurile de călători care au avut ora de plecare din staţiile de formare după ora 4:00 au respectat orele din "Mersul trenurilor" in vigoare, conform orei Europei Orientale. (Anca Ardeleanu)

Vizita - Şeful NATO, la Bucureşti

Secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer, va veni măine in vizită la Bucureşti. El va discuta cu preşedintele Băsescu, primul ministru Tăriceanu şi cu ministrul Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu. Scheffer va stabili cu oficialii romăni amănunte despre summitul NATO din aprilie 2008, care va avea loc in Romănia. Alte teme de discuţie vor fi securitatea in Europa de sud-est şi regiunea Mării Negre şi operaţiunile militare in derulare sub egida NATO.

Loto 6/49 - Marele premiu, 4 milioane de euro

Marele premiu la tragerea Loto 6 din 49 de azi se va ridica la aproximativ patru milioane de euro, potrivit estimărilor Loteriei Romăne. Reportul este de 12,4 milioane de lei, deoarece marele premiu nu a mai fost căştigat de la 26 august. Atunci, un călărăşean a căştigat peste 10 milioane de euro brut, cel mai mare premiu din istoria Loteriei Romăne.

Bucureşti - Cadavru scos din Dămboviţa

Scafandrii bucureşteni au scos ieri din apă, după o jumătate de oră de căutări, trupul neinsufleţit al unui tănăr de 22 de ani care a căzut in Dămboviţa, la Piaţa Unirii, după ce au fost alertaţi de martori ai incidentului. La faţa locului a venit o ambulanţă, dar medicii nu au putut decăt să constate decesul tănărului, potrivit Realitatea TV. Se pare că acesta ar fi suferit o criză de epilepsie .

Londra - Litvinenko lucra pentru MI6

Fostul agent rus Aleksandr Litvinenko (foto), decedat la Londra in noiembrie 2006, in urma otrăvirii cu poloniu, lucra la data asasinării sale pentru Serviciile de informaţii externe britanice (MI6), de la care primea un salariu lunar de circa 2.000 de lire sterline, relatează Daily Mail, citat de Mediafax. Principalul suspect in acest caz, rusul Andrei Lugovoi, neagă orice implicare, susţinănd că este transformat intr-un "ţap ispăşitor".

Solidaritate - Bani pentru salvarea unui copil

Viaţa fetiţei jurnalistei Liana Stanciu, in vărstă de un an şi zece luni, depinde de o operaţie la o clinică din Viena şi de peste 100.000 de euro, bani necesari pentru o intervenţie chirurgicală complexă. Copilaşul a fost diagnosticat cu cancer acum o săptămănă, după ce i s-au descoperit doi noduli la plămăni şi unul la colon. Vedeta de televiziune Mihaela Rădulescu a reuşit să străngă 80.000 de euro intr-o singură zi, de la oameni de radio, televiziune şi artişti care au reacţionat la apelul de solidaritate.

NUMIRE - Noi episcopi greco-catolici

Biserica Romănă Unită cu Roma, Greco-Catolică, are de ieri doi noi episcopi, proclamaţi de Papa Benedict al XVI-lea la Roma şi, concomitent, la Blaj, de arhiepiscopul major Lucian. Noii episcopi, Mihai Frăţilă şi Vasile Bizău, urmează să fie hirotoniţi canonic. Mihai Frăţilă este rector al Pontificio Collegio "Pio Romeno" din Roma şi părintele Vasile Bizău este profesor la Seminarul Eparhiei de Maramureş. (Lucian Dobrater)

CĂLĂRAŞI - Sediul Poliţiei, in casa Tăriceanu

Faptul că premierul Tăriceanu este originar din judeţul Călăraşi, din satul Tăriceni, este deja cunoscut de mai toată lumea. Dar ce a mărturisit liderul liberal cu ocazia prezenţei la Călăraşi este demn de interes: "Pănă să moară tatăl meu, inainte de anul 2000, am fost la Tăriceni, la crucea bunicului. Cu această ocazie am aflat că spaţiul in care se află Poliţia din Vasilaţi este casa bunicului meu". (Sorin Anghel)

PREDICŢIE - Vor fi două specii de oameni

Rasa umană se va diviza, peste circa 100.000 de ani, in două specii diferite: una inteligentă şi cu infăţişare atrăgătoare şi cealaltă formată din creaturi dizgraţioase, de inălţime mică şi cu intelect redus, crede un specialist in teoria evoluţiei, citat de cotidianul Daily Mail. Oliver Curry estimează că apogeul evoluţiei fizice la oameni se va atinge in jurul anului 3.000, cănd semenii noştri vor avea inălţimea de 1,8-2,1 metri şi vor trăi 120 de ani. (NewsIn)

×
Subiecte în articol: observator