x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    13 Ian 2008   •   00:00

13 ianuarie 2008 Senatorul PRM de Timiş Valentin Dinescu a murit ieri, la ora 6:00, în urma unui infarct, în casa din Borşa a unui coleg de partid.

EDUCAŢIE: Dascăli sancţionaţi

Profesorii participanţi la sesiunile speciale ale testelor naţionale sau tezelor unice care nu-şi respectă contractele de confidenţialitate şi care supraevaluează sau subeva­luează cu mai mult de 1,50 de puncte vor primi sancţiuni din partea inspectoratelor şcolare judeţene. Sancţiunile pe care le pot primi profesorii pot merge de la penalizări financiare până la întocmirea de dosare penale. (Gavrilă Alina)

 

DOLIU:  A murit senatorul Valentin Dinescu

Senatorul PRM de Timiş Valentin Dinescu a murit ieri, la ora 6:00, în urma unui infarct, în casa din Borşa a unui coleg de partid. Valentin Dinescu se afla într-o scurtă vacanţă în oraşul Borşa şi a fost cazat în locuinţa fostului senator PRM de Maramureş Mircea Mihordea. Era cunoscut faptul că Valentin Dinescu avea probleme cardiace. Dinescu a fost, din iunie 2007, preşedinte al Comisiei economice din Senat.

 

LOTO: Peste 9,5 milioane de euro, potul

Premiul cel mare la Tragerea Loto 6/49 de azi este de peste 9,5 mi­lioane de euro, iar dacă va exista un câştigător, va fi al doilea premiu ca valoare din istoria jocului. Ultima dată, marele premiu de categoria I la Loto 6/49 a fost câştigat în urmă cu 19 săptămâni şi a fost în valoare de 10,45 milioane de euro, cel mai mare pot din istoria Loteriei Române.

 

SĂRBĂTOARE: Anul Noul, pe stil vechi

În această noapte, persoanele de rit vechi sărbătoresc noul an, iar mâine dimineaţă credincioşii sunt aşteptaţi la biserică. Peste 34.000 de ucraineni din Maramureş sărbăto­resc în noaptea de 13 spre 14 ianuarie trecerea în noul an. Ucrainenii din Maramureş au organizat mai multe acţiuni în perioada sărbătorilor de iarnă.

 

BALC: Liber la vânătoare de mistreţi

La Balc a început ieri vânătoarea de mistreţi, de acum tradiţională, organizată de Ion Ţiriac. Lista cu invitaţi a rămas secretă, la cererea acestuia. El a refuzat să dea detalii despre participanţi şi despre cele două partide de vânătoare. Ion Ţiriac a făcut totuşi o scurtă declaraţie: “Invitaţii sunt ăia care au fost întotdeauna şi care pot să vină. Numele? Vă pot spune cine nu vine. Nu vine Bush şi nu vine Putin”. Vânătoarea de la Balc din acest an este mai restrânsă, participând între 20 şi 30 de invitaţi din ţară şi din străi­nătate. Anul trecut, 46 de vânători au reuşit să doboare peste 100 de mistreţi. Nu există o restric­ţie cu privire la cota de recoltă în parcuri private. Vânătoarea de la Balc a generat an de an controverse, numărul mare de mistreţi împuşcaţi stârnind valuri de proteste din partea organizaţiilor pentru protecţia animalelor. Ion Ţiriac a concesionat domeniul de la Balc.

×
Subiecte în articol: observator