x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    20 Ian 2008   •   00:00

ACORD - Noua taxă auto, din iulie

Noua taxa de primă înmatriculare va intra în vigoare la începutul lunii iulie, informeaz&

ACORD - Noua taxă auto, din iulie

Noua taxa de primă înmatriculare va intra în vigoare la începutul lunii iulie, informează Antena 3. Autorităţile au stabilit ca taxa pentru autoturismele non-Euro să fie de trei ori mai mare decât valoarea prezentată iniţial. Până acum, Comisia Europeană s-a arătat de acord cu noua reglementare. Pe noul sistem de calcul, cea mai mare valoare a taxei se apropie de 5.500 de euro, în cazul unei maşini non-Euro de peste 3.000 cc şi veche de peste şase ani.

 

JUSTIŢIE - Nicolai nu renunţă la minister

Vicepreşedintele liberal, Norica Nicolai, nominalizată pentru fotoliul de ministru al Justiţiei, a declarat ieri că nu va renunţa la acest post. Nicolai a menţionat că sesizarea către Curtea Constituţională va fi făcută săptămâna viitoare. Ministrul interimar al Justiţiei, Teodor Meleşcanu, declara vineri că documentaţia Guvernului de sesizare a Curţii Constituţionale în cazul Noricăi Nicolai a fost finalizată.

 

 

Deces - S-a stins o legendă a fotbalului

Fostul fotbalist şi antrenor al echipei Rapid, Bazil Marian, a decedat ieri la vârsta de 85 de ani, conform site-ului oficial al grupării alb-vişinii, pentru care fostul atacant a evoluat în perioada 1947-1954. Supranumit “Bombardierul” Bazil Marian a ajuns ca jucător la Rapid în 1947, iar în 1971 a devenit antrenor principal al echipei. În primul eşalon, Bazil Marian a jucat 156 de meciuri şi a înscris 81 de goluri. Pentru echipa naţională a României a evoluat în 18 partide, în care a marcat două goluri.

 

 

TECUCI - Cisterne implicate în accident

O coloană de maşini, printre care şi trei cisterne încărcate cu 40 de tone de benzină fiecare, au fost implicate într-un incident rutier în apropierea municipiului Tecuci. Coliziunea în lanţ a pornit de la tamponarea dintre două autoturisme aflate în faţa cisternelor. Se pare că din cauza vitezei mari, şoferul primei utilitare nu a apucat să frâneze şi, încercând să evite accidentul, a intrat cu roţile din faţă în şanţul de pe marginea drumului, implicând şi celelalte două cisterne. (Daniel Mihalaşcu)

 

RUTIER - Trafic perturbat din cauza ceţii

Circulaţia pe cele două autostrăzi şi pe mai multe drumuri naţionale din ţară a fost îngreunată ieri de ceaţă şi polei, a anunţat Centrul Infotrafic din Poliţia Română. În cele mai multe cazuri, vizibilitatea era redusă sub 100 de metri, dar au existat şi zone, în judeţele Giurgiu, Vaslui, Timiş, Buzău, Arad şi Argeş, unde se putea vedea la doar 50 de metri. Poliţiştii reamintesc şoferilor să circule cu viteză redusă, să folosească luminile de întâlnire şi ceaţă şi să mărească distanţa de siguranţă în mers.

 

INSTANŢA SUPREMĂ - Cazul Cioacă, amânat

După audieri şi deliberări care au durat mai multe ore, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, vineri seară, să amâne luarea unei decizii privind cererea de arestare preventivă în cazul lui Cristian Cioacă. Procurorii solicitaseră încătuşarea poliţistului braşovean împreună cu Adrian Niţu în legătură cu spargerea adreselor de e-mail ale avocatei dispărute, Elodia Ghinescu. Procurorul de şedinţă a cerut judecătorilor ca, în cazul în care resping cererea de arestare, să impună interdicţia de a părăsi ţara pe perioada cercetărilor. Soluţia se va pronunţa la 24 ianuarie.

 

 

Italica - Mailat, judecat în curând

Procesul lui Nicolae Romulus Mailat va începe în curând, magistraţii italieni care anchetează moartea Giovannei Reggiani decizând să renunţe la acuzaţiile de agresiune sexuală şi să le reţină numai pe cele de omucidere şi tâlhărie, informează La Reppublica, în pagina electronică. Procurorul-adjunct Italo Ormanni şi magistratul Maria Bice Barborini au decis ca procesul să înceapă imediat, eliminând audierile preliminare. Mailat se află în închisoare la Roma, fiind acuzat pentru uciderea Giovannei Regiani, la sfârşitul lunii octombrie, în apropiere de Tor di Quinto.

 

×
Subiecte în articol: observator