x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

21 Ian 2008   •   00:00

21 ianuarie 2008



KORODI - Infrigementul merge mai departe
Procedura de infrigement declanşată împotriva României merge mai departe. Comisia Europeană a anunţat în octombrie 2007 iniţierea procedurii de infringement (încălcare a prevederilor Tratatului Uniunii Europene) împotriva României pentru nerespectarea legislaţiei comunitare din domeniul biodiversităţii. România a trimis la Bruxelles o serie de documente care, în opinia ministrului Mediului, Attila Korodi (foto), arată că ţara noastră şi-a îndeplinit angajamentele şi aşteaptă acum răspunsul CE.


DECIZIE - Crematoriul Giurgiu rămâne închis
Crematoriul Spitalului Judeţean Giurgiu rămâne închis, pentru că nu îndeplineşte condiţiile europene pentru protecţia mediului, transmite corespondentul Rompres. Potrivit directorului Agenţiei pentru Protecţia Mediului Giurgiu, Gabriela Pătruş, crematoriul a fost închis încă de anul trecut, spitalul judeţean recurgând la contracte cu operatori specializaţi din Capitală pentru colectarea deşeurilor din unitatea sanitară. În anul ce a trecut, Spitalul Judeţean Giurgiu a produs 156 de tone de deşeuri medicale.


REDUCEREA CO2 - Job-uri ameninţate în Germania
Patronii din industria germană se mobilizează împotriva proiectelor de luptă faţă de schimbările climatice anunţate de guvernul federal şi de Comisia de la Bruxelles, avertizând că acestea pun în pericol un milion de locuri de muncă în Germania. "Dacă guvernul german pune în aplicare proiectul de reducere cu 40 la sută până în 2020 a emisiilor de CO2, estimez că un milion de locuri de muncă sunt ameninţate", a declarat preşedintele Confederaţiei Industriei, Jürgen Thumann.


CRAIOVA - Investiţii de mediu de 6 milioane de euro
Complexul Energetic Craiova va contracta, în luna martie, lucrări de retehnologizare pentru sucursala Işalniţa, în valoare de până la 21,84 milioane lei (5,92 milioane euro), în vederea reducerii emisiilor de gaze poluante la două din cele opt blocuri energetice. Licitaţia va avea loc la data de 3 martie, se arată într-un anunţ al producătorului de energie deţinut de stat. Contractul presupune modernizarea blocurilor energetice 1 şi 2, în vederea reducerii emisiilor de oxizi de azot de la cazanele cu abur. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este ziua licitaţiei.

×
Subiecte în articol: verde!