x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    23 Ian 2008   •   00:00

23 ianuarie 2008



POLUARE - Halda de şlam, în atenţia autorităţilor
Halda de şlam a combinatului Alum SA din Tulcea, societate în care se derulează procesul de retehnologizare, nu va mai fi un pericol pentru populaţia care locuieşte în apropiere. Autorităţile de mediu tulcene susţin că soluţia pe care o vor aplica managerii combinatului Alum SA în cazul haldei de şlam este în conformitate cu normele europene. "Şlamul va fi prelucrat, apoi se va evacua apa din haldă, astfel încât în depozit nu vor rămâne decât deşeuri de tip solid. Aceasta este, de altfel, şi varianta acceptată în UE", a declarat directorul Agenţiei de Protecţie a Mediului, Cadâr Bectaş.


TULCEA - Depozite de deşeuri neconforme
Municipiul Tulcea nu are un depozit corespunzător pentru depozitarea deşeurilor, deşi acesta ar fi trebuit să existe încă de la sfârşitul anului trecut. Situaţia a fost semnalată într-un bilanţ al activităţii din 2007 a Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu din Tulcea transmis Prefecturii, în raportul semnat de comisarul-şef Gabriela Şopârlă, menţionându-se că problema s-ar putea rezolva în martie 2008. "În decembrie 2007, depozitul din Vărărie trebuia închis, iar deşeurile ar fi trebuit să fie depozitate în două celule ale depozitului ecologic realizat de societatea Ecorec SA în apropiere de oraş. Pentru că lucrările de amenajare efectuate de firma privată nu au putut fi finalizate din cauza condiţiilor meteorologice, s-a ales ca loc de depozitare rampa Agighiol, care trebuie să se închidă în 2015", a spus Şopârlă.


BACÅU - Precizări de la SC Amurco SRL
Societatea Amurco SRL Bacău a obţinut Autorizaţie Integrată de Mediu în luna mai 2007, după parcurgerea tuturor etapelor prevăzute de lege, inclusiv dezbaterea publică, şi după negocieri cu autorităţile locale de mediu.În urma acestor negocieri, la presiunea Agenţiei Regionale de Protecţia Mediului, am acceptat ca măsurile de conformare cu cerinţele de mediu să fie finalizate mai repede, respectiv anul 2009, faţă de anul 2010 aprobat de Uniunea Europeană. Amurco SRL Bacău a tratat cu maximă seriozitate realizarea tuturor măsurilor de conformare prevăzute în Planul de Acţiuni, realizând în avans multe din lucrările prevăzute în anul 2007 şi 2008. S-au realizat 11 măsuri din 12 prevăzute pentru 2007 şi 9 măsuri prevăzute a se executa în 2008. Din cauze obiective, o măsură nu s-a realizat decât parţial, şi asta din cauza unui furnizor extern care nu a onorat la timp comanda.

×
Subiecte în articol: verde!