x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    24 Ian 2008   •   00:00

24 ianuarie 2008

SLATINA - Groapa de gunoi, închisă ieri
Groapa de deşeuri menajere din Slatina a fost închisă de comisarii de mediu, iar primarul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru că nu a închis la timp depozitul de deşeuri menajere al oraşului. Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Olt şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Olt au sistat activitatea de depozitare a deşeurilor menajere la groapa de gunoi din Slatina, obiectiv ce trebuia închis în ultima lună a anului trecut conform unor reglementări ale Uniunii Europene.


H.G. - "Noi parcuri", şi în 2008
Programului Naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului prin realizarea de spaţii verzi în localităţi va continua în 2008, urmând să fie finanţat de la Fondul pentru mediu cu 60 de milioane de lei. Fondurile vor fi utilizate pentru realizarea de spaţii verzi în localităţi, în limita sumelor prevăzute prin bugetul de venituri şi cheltuieli al Administraţiei Fondului pentru Mediu. Anul trecut, Guvernul a alocat, în două etape, 60 de milioane de lei. Conform Ghidului de Finanţare, autorităţile locale au posibilitatea de a solicita fonduri nerambursabile de la Guvern în scopul înfiinţării de noi parcuri sau pentru extinderea şi reabilitarea celor existente.

 

 

POLUARE: Amendă pentru Petrom

Petrom a fost amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu în urma unei poluări accidentale în judeţul Galaţi. Comisarii de mediu au constat că aproape 2.000 de litri de produse petro­lie­re s-au scurs dintr-un bazin şi au contaminat o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi. Incidentul s-a produs în apropierea comunei Independenţa. Garda de Mediu a dispus companiei petroliere luarea tuturor măsurilor de urgenţă pentru a decontamina zona afectată. (D.I.)



MEHEDINŢI - Gestionare integrată a deşeurilor

Consiliul Judeţean Mehedinţi a promovat un proiect de realizare, începând din acest an, a unui sistem de management integrat al deşeurilor. Vicepreşedintele CJ Mehedinţi, Gheorghe Florescu, a declarat pentru Rompres că la nivel de judeţ s-a făcut o asociere a tuturor consiliilor locale (cu excepţia celui din Drobeta Turnu-Severin) în scopul colectării, selectării şi transportului deşeurilor menajere la cinci staţii de transfer care vor fi situate în Baia de Aramă, Cujmir, Orşova, Strehaia şi Vânju Mare.


ARAD - Programe locale de monitorizare
Majoritatea gropilor de gunoi din judeţul Arad ar trebui închise, pentru că nu sunt conforme cu normele Uniunii Europene, excepţia fiind groapa de gunoi ecologică din municipiul Arad, a declarat prefectul Gavril Popescu. Împreună cu Garda de Mediu, Guvernul va demara un program prin care autorităţile locale vor fi verificate cu privire la modul de aplicare a prevederilor HG 349/2005, HG 576/2007 şi HG 1274/2005, care se referă la procedurile de închidere a gropilor de gunoi din oraşe şi comune ce nu pot obţine autorizaţii de mediu.

×
Subiecte în articol: verde! mediu