x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    31 Ian 2008   •   00:00

31 ianuarie 2008



RÂUL SABAR, CURÅŢAT. Poluarea accidentală produsă pe Râul Sabar cu trei zile în urmă, după avarierea unei conducte de transport de apă sărată şi petrol aparţinând Petrom, a fost stopată în apropierea localităţii Crângurile, la 5 kilometri de vărsarea în Râul Argeş, au informat miercuri "Apele Române". Ieri-dimineaţă nu se mai observau irizaţii de produs petrolier în aval de ultimul baraj montat. Specialiştii de la Administraţia Naţională "Apele Române" – Direcţia Apelor Argeş-Vedea – supraveghează permanent zona unde au fost montate cele zece baraje flotante, cu ajutorul cărora a fost colectat produsul petrolier deversat.


"MILIOANE DE OAMENI, MILIOANE DE COPACI". Consiliul Judeţean Suceava va participa la a II-a ediţie a mişcării naţionale de voluntariat "Milioane de oameni, milioane de copaci", organizată de Fundaţia PRAIS în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile. Acţiunea are ca scop plantarea, prin voluntariat, a copacilor şi a plantelor în fiecare an, toamna, în lunile octombrie-noiembrie, şi primăvara, în lunile martie-aprilie. În cadrul primei ediţii s-au înscris în program 114 companii, instituţii, organizaţii guvernamentale şi nonguvernamentale, care au plantat în numai trei luni 147.332 de copaci şi 96.513 plante.


POLUARE CU ŢIŢEI, Şi apå såratå. Solul din zona "La Culă", din localitatea Bustuchin a fost poluat accidental din cauza avariei unui colector de pompare a ţiţeiului. Potrivit Gărzii de Mediu, spargerea colectorului de pompare a ţiţeiului Bustuchin – Ţicleni, aparţinând Grupului de Zăcăminte Ţicleni, s-a produs la îmbinarea prin sudură a tronsonului respectiv, accidentul provocând scurgerea a 1.500 de litri de ţiţei şi 500 de litri de apă sărată, care au poluat o suprafaţă de aproximativ 1.500 de metri pătraţi de fond forestier. S-a intervenit imediat, oprindu-se pomparea ţiţeiului, după care s-a izolat scurgerea colectorului.


NOMINALIZAT PENTRU UN PREMIU DE MEDIU. Municipiul Arad este unul dintre cele trei oraşe europene nominalizate de Directoratul General pentru Mediu al Comisiei Europene pentru premiul "Săptămâna Mobilităţii Europene 2007". Alături de municipiul Arad, din cele peste 2.000 de oraşe europene care au participat la acest proiect, au fost selectate Frankfurt (Germania) şi Ponferrada (Spania). Desemnarea câştigătorului va avea loc la 13 februarie la Bruxelles, la sediul Comisiei Europene.

×
Subiecte în articol: verde!