x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    01 Feb 2008   •   00:00

BÎSTROE - “Canalul va fi inaugurat”

Ministrul ucrainean al Transporturilor, Iosif Vinski, a declarat că este decis să inaugureze canalul care face legătura între Dunăre şi Marea Neagră, criticând întârzierile provocate de firmele implicate în acest proiect. Vinski a subliniat că este foarte hotărât în privinţa inaugurării canalului care va face legătura între Dunăre şi Marea Neagră: “Oricine va obstrucţiona realizarea acestui proiect va fi demis”. Potrivit ministrului, din cauza activităţii netransparente a companiei Delta-Lotsman, canalul nu este încă finalizat, în pofida fondurilor enorme care au fost alocate. Vinski a dat asi­gurări că noul director al companiei, Oleksandr Holodniţki, va reuşi să normalizeze stadiul lucrărilor. Săptămâna trecută, ministrul Transporturilor anunţa că va inaugura în cursul anului 2008 Canalul Bîstroe.

 

Gorj - Controale pe cursurile de apă

Reprezentanţi ai Prefecturii, Consiliului Judeţean, Agenţiei pentru Pro­tecţia Mediului şi Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj au început joi controalele privind salubrizarea cursurilor de apă. Până la mijlocul săptămânii viitoare, se vor verifica pregătirea şi realizarea de către primarii celor 70 de unităţi administrativ-teritoriale gorjene a salubrizării cursu­rilor de apă din intravilanul loca­lităţilor, cu deosebire a secţiunilor de scurgere ale podurilor şi pode­ţelor. Acţiunea de salubrizare urmăreşte îndepăr­tarea depo­zi­telor de deşeuri şi de material lemnos de pe malurile şi din albiile cursurilor de apă din intravilan, care, în caz de ploi abundente, pot produce evenimente care să pună în pericol populaţia, construcţiile sau mediul. Salubrizarea cursu­rilor de apă a fost ordonată de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile.

 

Napoli - Rezolvaţi criza gunoaielor!

Comisia Europeană a acordat o lună autorităţilor italiene pentru a dovedi că fac tot ce trebuie pentru a rezolva criza gunoaielor din Napoli, iar în caz contrar administraţia de la Roma va fi sesizată în justiţie, anunţă AFP. Comisia a decis să acorde Italiei “o lună pentru a furniza date care să confirme că face tot ce trebuie pentru a rezolva problema”, a declarat un purtător de cuvânt al comisarului european pentru mediu, Stavros Dimas, care la rândul său a criticat aspru autorităţile italiene, în intervenţia avută în plenul Parlamentului European la mijlocul lunii ianuarie.

 

 

×
Subiecte în articol: verde!