x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    04 Feb 2008   •   00:00

4 februarie 2008



MAREA BRITANIE - Taxă de mediu pentru avioane
Avioanele care zboară pe distanţe lungi şi cele foarte grele vor fi taxate la fiecare decolare pentru emisiile de dioxid de carbon. Decizia va fi aplicată în Marea Britanie, începând cu acest an, anunţă cotidianul The Guardian, în ediţia sa electronică. Taxa de mediu a fost decisă în cursul săptămânii trecute de trezoreria britanică şi va fi aplicată din 2009. Executivul de la Londra speră ca în acest fel să delimiteze taxele pentru pasagerii care călătoresc pe distanţe scurte şi cei care folosesc cursele lungi sau cele cu avioane foarte grele.


BIHOR - Spaţii verzi în 14 localităţi
Autorităţile din 14 localităţi din judeţul Bihor au depus la Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile proiecte de finanţare pentru înfiinţarea, extinderea şi modernizarea spaţiilor verzi. Autorităţile locale care au întocmit proiecte sunt cele din municipiile Oradea, Salonta şi Beiuş, oraşele Valea lui Mihai şi Ştei şi comunele Popeşti, Chişlaz, Cherechiu, Sălard, Ciuhoi, Spinuş, Girişu de Criş, Cefa şi Diosig. Proiectele au fost depuse pe parcursul lunii ianuarie 2008 în baza unui program al ministerului prin care se vor aloca fonduri nerambursabile având ca scop înfiinţarea de noi parcuri sau extinderea şi reabilitarea spaţiilor verzi existente în localităţi şi în apropierea acestora.


ALBA – Salubrizarea cursurilor de apă
O comisie mixtă, constituită din ordinul prefectului de Alba, Cosmin Covaciu, va verifica, în perioada 4-15 februarie, stadiul salubrizării cursurilor de apă. Acţiunea va urmări stadiul înde-părtării depozitelor de deşeuri şi de material lemnos de pe maluri. Pentru a preîntâmpina producerea unor inundaţii o dată cu topirea zăpezii, Cosmin Covaciu a dispus primarilor, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, să ia măsuri pentru prevenirea şi limitarea efectelor acestora.


UE - Cianura în minerit, probabil interzisă
Senatorul Partidului România Mare Gheorghe Funar a declarat la Baia Mare că există toate şansele ca Parlamentul să voteze, în februarie, proiectul legislativ privind interzicerea utilizării cianurii în minerit, adăugând că, probabil, această măsură va fi extinsă în toată Europa, în urma unei directive a Parlamentului European.

×
Subiecte în articol: verde!