x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    17 Feb 2008   •   00:00
Info

17 februarie 2008: O maşină a Ministerului Apărării s-a răsturnat ieri-dimineaţă în râul Dâm­bo­vi­ţa, în apropiere de Glina.

SONDAJ: Românii critică sistemul sanitar

Sistemul sanitar îi nemulţumeşte pe majoritatea românilor, relevă un studiu realizat la solicitarea Fundaţiei Ana Aslan. 66,7% dintre persoanele intervievate sunt mulţumite

de profesionalismul medicilor români, dar ponderea celor care criti­că dotarea cu aparatură medicală şi cu medicamente este de 80%. Mai mult, aproape 90% dintre respondenţi au criticat modul în care arată spitalele de stat româneşti şi atmosfera din ele.

 

ACCIDENT: O maşină MAp s-a răsturnat în râu

O maşină a Ministerului Apărării s-a răsturnat ieri-dimineaţă în râul Dâm­bo­vi­ţa, în apropiere de Glina. Auto­turismul ARO 244 aparţine Unităţii Mi­litare 02211 Bucureşti şi avea la bord doi caporali. Militarii au ieşit singuri din maşina avariată, suferind doar leziuni uşoare. O comisie militară anchetează incidentul.

 

SĂRBĂTOARE: Ziua Îndrăgostiţilor, la Sinaia

Manifestările de Valentine’s Day continuă la Sinaia în acest sfârşit de săp­tă­mână, transmite Rompres. Îndrăgostiţii sunt aşteptaţi în snowpark-ul din Valea Dorului, iar cei care iubesc muntele şi sportul îşi pot declara dragostea la înălţime. Cuplurile pasionate de sporturi extreme vor face demonstraţii de acrobaţii pe schiuri şi snowboard. Cea mai spectaculoasă săritură de cuplu va fi premiată cu o cartelă de transport pe cablu valabilă la Sinaia şi la Predeal.

 

ALBA: Tânăr dispărut după o vânătoare

Un tânăr de 30 de ani e dispărut de trei zile după ce a participat la o parti­dă de vânătoare într-o pădure din zo­na oraşului Cugir. Bărbatul era gonac şi nu a mai fost găsit la finalul vâ­nă­torii de joi. Ceilalţi participanţi l-au căutat în acea seară şi a doua zi, dar fără rezultat. Poliţiştii din Alba au de­marat şi ei căutările împreună cu vâ­nă­tori şi cu jandarmi. (Lucian Dobra­ter)

 

DECLARAŢIE: CE nu investighează oficial cazul Nokia

Comisia Europeană nu a lansat nici o investigaţie oficială în cazul fabricii Nokia de la Jucu, ci doar a cerut o serie de informaţii din partea au­to­rităţilor. “Autorităţile române au dat joi un răspuns Comisiei, sub forma unei scrisori care face referire la ajutoarele de stat în general, dar care in­clude şi (cazul) Nokia. Evident, an­a­li­zăm răspunsul lor”, a declarat Au­drey Lemonnier, ofiţer de presă la cabinetul comisarului european pentru concurenţă, Neelie Kroes, citată de Rompres.

 

VREME REA: Număr dublu de accidente

Aproximativ 200 de accidente rutiere au avut loc în Bucureşti în noaptea de vineri spre sâmbătă, în special din cauza vitezei neadaptate la condiţiile meteo, a anunţat Poliţia Rutieră. Numărul este mai mult decât dublu faţă de o zi obişnuită. Au fost şapte accidente cu victime, în care două persoane au fost rănite grav. Poliţiştii au suplimentat ieri numărul funcţiona­rilor care eliberează constatări şi dovezi pentru accidente uşoare.

 

 

BUCUREŞTI: Cămin din Berceni, distrus de explozie

Un cămin de muncitori din Berceni a fost distrus aproape în totalitate în noaptea de vineri spre sâmbătă, din cauza mai multor butelii care au explodat. O persoană a ajuns la spital cu arsuri, iar mai mulţi locatari ai căminului s-au rănit în încercarea de a scăpa din incendiu, potrivit Realitatea TV. Din cauza ninsorii, pompierii bucureşteni au ajuns târziu la intervenţie. Mai multe familii care locuiau în cămin au rămas acum fără acoperiş deasupra capului.

 

AMSTERDAM: Cartierul Roşu, în pericol de dispariţie?

Celebrul Cartier Roşu al Amsterda­mu­lui va deveni în curând istorie. Au­to­rităţile vor închide o treime din bordeluri, susţine Antena 3. Vitrinele cu prostituate, care au dus faima car­ti­e­rului în toată lumea, vor fi trans­for­mate în magazine, restauran­te şi clă­diri de birouri. Opera­ţiu­nea fa­ce par­te dintr-un proiect amplu al au­to­rităţilor de combatere a traficului de fiin­ţe umane. Primăria Amsterda­mu­lui a cumpărat deja 18 clădiri din Car­tierul Roşu şi a închis peste 50 de case de toleranţă şi cluburi de noap­te.

 

 

BERLINALA: Ursul de Aur pentru “Trupă de elită”

Trofeul Ursul de Aur pentru cel mai bun film în cadrul celei de-a 58-a ediţii a Berlinalei a fost decernat sâmbătă seara producţiei “Trupă de elită”, relatează AFP. Este vorba despre prima ficţiune a brazilianului Joe Padilha, care are ca temă lupta poliţiei contra traficului de droguri în cartierele mărginaşe din Rio de Janeiro. Filmul, controversat la Berlinală, nu se afla printre favorite pentru Ursul de Aur. O parte dintre spectatori au părăsit chiar sala în timpul proiecţiei filmului.

 

 

GRECIA: Noul lider al Bisericii vrea unitate

Arhiepiscopul de Atena, Ieronimos, noul lider al Bisericii Ortodoxe din Gre­­­cia, a lansat un apel la unitate că­tre toate bisericile ortodoxe şi a pro­mis reforme în cadrul Bisericii ele­ne, în mod tradiţional conservatoare şi care nu este separată de stat, rela­tea­ză AFP. El a subliniat preeminen­ţa Patriarhului ecumenic Bartolo­meu I – liderul spiritual al tu­turor or­to­­doc­şilor –, care “este ga­rantul cel mai sigur pentru unitatea ortodoc­şi­lor‘‘.

 

 

×
Subiecte în articol: observator