x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    18 Feb 2008   •   00:00

18 februarie 2008

PORTURI ÎNCHISE. Porturile Constanţa Nord şi Sud – maritim (foto), Constanţa Sud – Fluvial şi Midia au fost închise ieri din cauza condiţiilor meteo nefavorabile navigaţiei. Potrivit directorului Căpităniei Zonale Constanţa, Alexandru Mezei, restricţiile au fost impuse, după ce vântul puternic a atins viteze de peste 70 de kilometri pe oră. Din acelaşi motiv a fost restricţionată şi navigaţia pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, prin ecluza Agigea.


GREVÅ JAPONEZÅ. Funcţionarii publici din mai multe judeţe afiliaţi la Sindicatul "Sed Lex" vor intra astăzi în grevă japoneză, între orele 8:30-10:30. Potrivit comunicatului "Sed Lex", în ţară se pregătesc acţiuni de amploare, dacă Executivul nu va elabora, în regim de urgenţă, o hotărâre privind avansarea funcţionarilor publici, dar şi o lege a salarizării, care să permită o creştere a veniturilor lunare cu minimum 20%.

 

REPORT LOTO 6/49. Nici unul dintre jucători nu a reuşit să ghicească toate cele şase numere. 11, 27, 35, 48, 41, 31 au fost numerele norocoase, reportul la categoria I fiind de  4.815.631,60 RON. La categoria a II-a, 15 persoane au devenit mai bogate cu câte 26.412,03 RON, în timp ce la categoria a III-a 876 de persoane au câştigat câte 678,39 RON fiecare. Numărul  de la Noroc: 0851397. 


ACŢIUNE
. Drumul Naţional 11 Oneşti-Bacău a fost închis ieri timp de două ore pe raza localităţii Luizi Călugăra, pentru ca o autocisternă încărcată cu peste 20 de tone de aracet şi răsturnată sâmbătă, într-o curbă, să fie ridicată.


AEROPORT CLUJ. Traficul pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca va fi suspendat în perioada 22 şi 26 martie, din cauza lucrărilor efectuate la pista de decolare-aterizare, a transmis preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Nicoară. Suspendarea activităţii de pe Aeroportul Cluj va afecta 27 de curse interne şi peste o sută externe.


SIMULARE.
Pompierii bucureşteni organizează astăzi la Liceul Lauder-Reut din Sectorul 3 al Capitalei un exerciţiu de evacuare în cazul unui cutremur cu magnitudinea de şapte grade pe scara Richter. Acţiunea va începe la ora 13:00, fiind organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă – Sector 3.


ANCHETÅ.
Doi cetăţeni irakieni sunt anchetaţi de poliţiştii bucureşteni pentru contrabandă cu ţigări, după ce au fost prinşi ieri în timp ce încercau să transporte aproximativ 150 de baxuri de ţigări. Marfa de provenienţă ucraineană, introdusă ilegal în ţară, a fost confiscată de poliţiştii bucureşteni.


CRIMÅ.
Un bebeluş mort a fost găsit sâmbătă după-amiază într-un tomberon, pe o stradă din Sectorul 6 al Capitalei. Poliţia a început cercetările pentru a se descoperi identitatea părinţilor şi condiţiile în care a murit bebeluşul. Din primele cercetări reiese că este vorba despre o fetiţă de numai câteva zile. Trupul neînsufleţit a fost dus la Institutul de Medicină Legală "Mina Minovici", pentru efectuarea necropsiei.

×
Subiecte în articol: observator