x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

01 Mar 2008   •   00:00

1 martie 2008

 

TRAFIC RESTRICŢIONAT: Pod Grozăveşti – Splaiul Independenţei

Traficul rutier în zona Pod Grozăveşti – Splaiul Independenţei pe sensul de circulaţie Pod Grozăveşti – Pod Ciurel va fi închis în perioada1-10 martie 2008, hotărârea fiind avizată de Comisia Teh­nică de Circulaţie a Municipiului Bucureşti. Astfel, pe durata restricţionării traficului se recomandă conducătorilor auto utilizarea următoarelor rute ocolitoare: Splaiul Independenţei (malul stâng) – Şos. Or­hi­deelor – Bdul Regiei – Str. Pas­cal Cristian – Str. George Zam­firescu – Str. Ceahlău – Ca­lea Crângaşi; Splaiul Independenţei (malul stâng) – Str. Constantin Ghercu – Şos. Or­hi­de­elor; Splaiul Independenţei (malul drept) – Şos. Virtuţii. 

 

GALAŢI - Amânare în cazul Mihăileşti
Curtea de Apel Galaţi a amânat pronunţarea în recursul din dosarul exploziei de la Mihăileşti. Din primele date se pare că doi dintre judecători s-au pronunţat, iar al treilea urma să-şi exprime decizia, dar, din cauza complexităţii cazului, verdictul final va fi aflat abia luni. Judecătoria Focşani a condamnat iniţial trei persoane în acest caz. Acestea ar fi trebuit să execute patru ani de închisoare şi să achite trei miliarde de lei vechi cu titlul de daune morale. Ulterior, o altă instanţă i-a achitat pe aceştia şi s-a ajuns astfel la recursul care s-a judecat la Curtea de Apel Galaţi. Verdictul care va fi dat luni este definitiv şi irevocabil. (Daniel Mihalaşcu)


PROIECT - Case pentru cei cu venituri mici
Persoanele care au sub venitul mediu vor putea primi locuinţe sociale. "În noul pachet de legi ale locuinţei este prevăzut că toţi cei care obţin venituri mai mici decât venitul mediu pe economie pot beneficia de locuinţe sociale", a declarat Laszlo Borbely, ministrul Locuinţelor. Acesta a spus că această măsură se va lua pe baza unor liste şi criterii obiective, stabilite de primării. Potrivit ministrului, legea locuirii prevede ca administraţiile locale să aibă o strategie privind construcţia de locuinţe. (E.S.)


BUCUREŞTI - Mai puţine taxiuri
Tarifele maximale pentru cursele de taxi au fost micşorate de astăzi de la 7,9 lei la 3,5 printr-o hotărâre aprobată ieri de CGMB. Au fost luate în calcul preţurile practicate de taximetriştii particulari, care aveau tarife foarte mari. De asemenea, au fost reduse şi autorizaţiile de funcţionare, din 10.000 de taxiuri rămânând doar 8.500. Decizia a avut la bază un studiu care a arătat că în Bucureşti sunt mai multe taxiuri decât cererea pieţei, de aici şi refuzul multor şoferi de a efectua curse pe distanţe mai mici. (M.A.C.)


CONSTANŢA - Căutat pentru uciderea unui copil

Poliţiştii constănţeni caută un bărbat suspect de uciderea unui copil de 2 ani pe care l-ar fi lovit în cap. Micuţul îi fusese lăsat în grijă de concubina bărbatului. Deşi fapta a fost comisă la sfârşitul lui ianuarie, mandatul de arestare preventivă în lipsă a fost emis abia după o lună de Tribunalul Constanţa. Costel Geantic (foto), în vârstă de 39 de ani, din comuna Cochirleni, a dispărut după ce a comis fapta şi este dat în urmărire generală. Bărbatul este recidivist şi trăieşte printre persoanele fără adăpost. (Emilia Sava)


DECIZIE - Alocaţii de stat şi pentru elevii majori
Elevii care au împlinit 18 ani, vor beneficia, începând cu luna februarie, de alocaţia de stat pentru copii, a anunţat secretarul de stat din Ministerul Muncii, Theodora Bertzi. În acest sens, elevii în cauză sunt obligaţi să depună, la nivelul şcolii, o cerere în nume propriu, însoţită de o copie a actului de identitate şi o adeverinţă emisă de unitatea şcolară, din care să rezulte că urmează o formă de învăţământ. (Alina Gavrilă)


BAIA SPRIE - Fetiţă de 7 ani, găsită desfigurată
Cadavrul desfigurat al unei fetiţe de 7 ani a fost găsit joi seară la marginea unei păduri din oraşul Baia Sprie, la două ore după ce părinţii acesteia i-au anunţat dispariţia. Corpul Denisei Stoica a fost descoperit sub un morman de frunze, plin de sânge şi cu urme de violenţă îndeosebi în zona feţei. Poliţiştii din Baia Sprie au intrat în alertă maximă şi se fac audieri pentru identificarea împrejurărilor decesului. (Vasile Dale)

×