x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    12 Mar 2008   •   00:00
Info
Sursa foto: Marin Raica/

12 martie 2008: Apărătorii lui Dinu Patriciu au invocat ieri excepţii de neconstituţionalitate cu privire la Legea informaţiilor clasificate şi la Legea siguranţei naţionale în procesul cu SRI.

INSTANŢĂ. Lucrările la Cathedral Plaza rămân oprite, după ce Curtea de Apel Piteşti – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, a respins ca neînteme­iată contestaţia în anulare formulată de SC Millennium Building Development SRL, prin care aceasta solicită modificarea soluţiilor instanţelor de judecată din Craiova referitor la oprirea lucrărilor la Cathedral Plaza.

 

ÎNREGISTRĂRI PRIVATE. Senatorii de la Comisa juridică au hotărât ieri, la re­e­xaminarea Codului de procedură Penală, că interceptările făcute accidental sau în mediu ambiental aparţinând persoanelor fizice sau juridice care vizează apărarea dreptului de proprietate, de viaţă, demnitate şi integritate a persoanei, fapte de corupţie, infracţiuni de crimă organizată pot fi folosite ca probe în proces. Dana Piciu)  

Averi ilicite. Averea dobândită ilicit de demnitari, magistraţi şi alte persoane cu funcţii de conducere va fi confiscată, au decis ieri deputaţii, adoptând o propunere legislativă. Curtea de Apel va stabili, prin hotărâre, bunurile care nu au fost dobândite din surse legale, deci­zia fiind apoi trimisă Parchetului, care va hotărî dacă pune în mişcare acţiunea penală. (C.V.)

 

ÎNVĂŢĂMÂNT. Membrii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Spiru Haret şi Alma Mater pichetează vineri MEC pentru a protesta faţă de Pactul naţional pentru educaţie. (A.G.)

 

PATRICIU VS SRI. Apărătorii lui Dinu Patriciu (foto) au invocat ieri excepţii de neconstituţionalitate cu privire la Legea informaţiilor clasificate şi la Legea siguranţei naţionale în procesul cu Serviciul Român de Informaţii. Potrivit avocatului Ovidiu Buduşan, prevederile cri­ticate restrâng dreptul apără­to­ru­lui de a avea acces la infor­ma­ţiile clasificate din dosare. Curtea de Apel Bucureşti va decide peste o săptămână dacă va sesiza Curtea Constituţională. (M.P.)

×
Subiecte în articol: observator