x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    25 Mar 2008   •   00:00

25 martie 2008: Ad­mi­nistraţia Naţională Apele Ro­mâne a organizat ieri un exer­ciţiu de interven­ţie în cazul poluării accidentale cu ţiţei provenit dintr-un parc petrolifer.

ÎN ARGEŞ, SIMULARE DE POLUARE. Ad­mi­nistraţia Naţională Apele Ro­mâne a organizat ieri un exer­ciţiu de interven­ţie în cazul poluării accidentale cu ţiţei provenit dintr-un parc petrolifer. Exerciţiul s-a des­făşurat în comuna Ţiţeşti, în zona podului Băjeşti, care traversează Râul Târgului, afluent al Ar­geşului. Conform scenariului stabilit, ANAR şi Garda Naţională de Mediu au fost anunţate te­lefonic de re­pre­zentanţii societăţii Petrom că la staţia Bă­jeşti, în localitatea Ţi­ţeşti, s-a produs o po­luare cu pro­duse pe­troliere din cauza unei fisuri apărute în conducta de transport apă să­rată şi ţiţei.

 

SULFINA ATACĂ GARDA DE MEDIU. Fostul ministru al Mediului, Sul­fina Barbu, a criticat si­tuaţia de la Garda de Me­diu: “GNM este în acest mo­ment distrusă şi ne­func­ţio­na­lă. Vă pu­teţi în­chi­pui că o institu­ţie de verificare şi control nu are în a­cest moment un pro­ces-verbal, pentru a da amenzile, care să fie validat. Li s-au trimis modele de la centru, semnate de comisarul gene­ral. Acest proces-verbal trebuia să se regă­sească în Hotărârea de Gu­vern şi să fie aprobat ca un act nor­mativ. Şi celelalte acte

la fel. Deci este o instituţie nefuncţio­na­lă, şi domnul Oc­tavian Po­pa este cel care a distrus instituţia Gar­da de Mediu şi este pe de­plin responsabil. Iar re­pre­zen­tanţii care au fost da­ţi afară abuziv de la Garda de Me­diu deja au început să câştige procesele în ţară‘‘.

×
Subiecte în articol: verde!