x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    01 Apr 2008   •   00:00

1 aprilie 2008: Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei a decis, în urma propunerii Comitetului Permanent al Convenţiei de la Berna, că Parcul Naţional Retezat va primi Diploma pentru Arii Protejate

DIPLOMĂ PENTRU RETEZAT. Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei a decis, în urma propunerii Comitetului Permanent al Convenţiei de la Berna, că Parcul Naţional Retezat va primi Diploma pentru Arii Protejate. Acest lucru a venit ca urmare a recunoaşterii şi a interesului european pentru acest parc naţional, “care deţine peisaje remarcabile, habitate diverse şi un grad înalt al biodiversităţii, arii extinse cu păduri virgine şi semivirgine de diferite tipuri”. România a primit şi o serie de recomandări, printre care redu­cerea şi compensarea impactului produs de şoseaua aflată în construcţie la limita sud-estică a Parcului, creşterea nivelului de dise­minare a informaţiilor despre acest parc şi a valorilor sale în centrele de vizitare, dar şi pe întreaga suprafaţă a parcului.

 

CONSULTĂRI PE OMG. Fermierii români afirmă că mi­nistrul Mediului, Atilla Korodi, trebuia să îi consulte înainte de a se pronunţa cu privire la inter­zicerea cultivării plantelor modificate genetic, arătând că o astfel de interdicţie ar avea “efecte majore” asupra economiei. “Liga Asocia­ţiilor Producătorilor Agricoli din România a luat notă cu îngrijorare de preocuparea dumneavoastră şi a ministerului pe care îl coordonaţi, cu privire la promovarea, în cultură, a plantelor modificate genetic în România”,  se arată într-o scrisoare deschisă transmisă de organizaţia agricultorilor ministrului Korodi.

×
Subiecte în articol: verde!