x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    01 Apr 2008   •   00:00
Info
Sursa foto: GRIGORE POPESCU/

1 aprilie 2008: “Nu a fost nimic necurat la mijloc” în acordarea tichetelor de masă angajaţilor de la Poşta Ro­mână, a declarat ieri la ieşirea de la DNA, unde a fost audiat în calitate de martor în cazul Poşta Ro­mână, preşedintele Blocului Na­ţio­nal Sindical (BNS), Dumitru Costin

SOV-FNI. Sorin Ovidiu Vân­tu a refuzat ieri pentru a treia oară să se prezinte la au­die­rea de la Curtea de Apel Bu­cureşti, în do­sa­rul prăbuşirii Fondului Naţional de Investiţii (FNI). Magistraţii au dispus repetarea citării sale cu man­dat de aducere, urmând ca la termenul viitor să se hotărască şi sancţionarea poliţiştilor, în cazul în care aceştia nu aduc la în­de­pli­ni­re dispoziţiile instanţei. Citarea sa a fost încuviinţată la cererea Mariei Vlas, care a susţinut în mod constant că Vântu este principalul artizan al ingineriei FNI. (M.P.)

 

BACALAUREAT. Ministerul Educaţiei va afişa la 11 aprilie pe site-ul instituţiei va­rian­ta finală a subiectelor la probele scrise ale examenului de ba­ca­lau­reat, iar până la 27 aprilie vor fi fă­cute publice şi subiectele la probele orale. Subiectele pentru probele scrise de la examenul de ba­calaureat din sesiunea 2008 au fost supuse dezbaterii publice timp de o lună, de la 1 martie până la 31 mar­tie. Ulterior, Ministerul Edu­ca­ţiei va distribui inspectoratelor şcolare DVD-uri cu subiectele la probele scrise şi cu rezolvările, numai pentru disciplinele matematică, fizică, informatică şi chimie. (Alina Gavrilă)

 

DNA. “Nu a fost nimic necurat la mijloc” în acordarea tichetelor de masă angajaţilor de la Poşta Ro­mână, a declarat ieri la ieşirea de la DNA, unde a fost audiat în calitate de martor în cazul Poşta Ro­mână, preşedintele Blocului Na­ţio­nal Sindical (BNS), Dumitru Costin (foto). Procurorii DNA l-au citat pentru audieri şi pe Matei Brătianu, secretar gene­ral al BNS şi preşedinte al Fe­de­raţiei Sindicatelor Poşta Ro­mâ­nă, însă acesta a anunţat vineri că nu se poate prezenta din cauza unor probleme de sănătate.

 

BÂSTROE. Ucraina riscă sancţiuni de la Uniunea Europea­nă în cazul canalului Bîstroe, pentru că nu şi-a respectat angajamentele luate şi a anunţat că va relua lucrările de construire a canalului. La consiliul de miniştri al UE, reprezentanţii europeni au avertizat Ucraina că nu va beneficia de fonduri UE dacă nu rezolvă problema. Începând cu 2004, Ucraina şi-a luat mai multe angajamente privind renunţarea la proiect, însă ulterior a anunţat că va relua lucrările.


 

PANICĂ LA METROU. Aseară a fost întrerupt traficul pie­tonal timp de o jumătate de oră la staţiile de metrou Romană şi Universitate, din cauza unei va­lize sus­­­pecte. “Pe la 18:15 ne-a anunţat un coleg de la metrou că a văzut o geantă-diplomat într-un tomberon din pasajul care duce spre Inter­con­tinental. S-a evacuat zona şi s-a interzis traficul pieto­nal. Nu a fost nici un apel către 112. S-a cons­ta­tat imediat că geanta-diplomat era goală. Deci nu a fost nici o proble­mă”, a de­cla­rat Christian Ciocan, pur­tă­to­rul de cuvânt al Poliţiei Ca­pitalei. (Diana Caloianu)


 

GAZE. Preţurile pentru gazele naturale furnizate populaţiei vor rămâne la nivelul actual pentru trimestrul al doilea, dar ar putea creşte de la 1 iulie, po­trivit Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie, care a comunicat că distribuitorii au cerut în luna martie majorări cuprinse între 8 şi 12%, motivate de o “iminentă” creştere a pre­ţu­lui la gazele importate. ANRE a solicitat elemente justificative pentru cereri, iar dacă acestea vor înclina către o decizie de majorare, aceasta va fi operată începând cu 1 iulie. (D.I.)

×
Subiecte în articol: observator