x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

de Jurnalul National    |    03 Apr 2008   •   00:00

Instanţă - Soluţie aşteptată în cazul FNA

Procesul prăbu&a

Instanţă - Soluţie aşteptată în cazul FNA

Procesul prăbuşirii Fondului Naţional de Acumulare (FNA) s-a încheiat ieri la Tribunalul Bucureşti, magistraţii urmând să pronunţe o hotărâre săptămâna viitoare. Avocatul  Mariei Vlas a cerut instanţei o pedeapsă cât mai mică, iar acuzata a solicitat încă o dată eliberarea sa. Ioana Maria Vlas  (foto) a susţinut că va reclama la CEDO durata mare a încarcerării preventive şi că va cere despăgubiri simbolice. Apărătorul acuzatului Gavril Bătrân a solicitat instanţei schimbarea acuzaţiei din înşelăciune în neglijenţă în serviciu. (Miruna Pasă Petru)

 

Constanţa - Mort în sediul Poliţiei Rutiere

Un bărbat a murit ieri în se­diul Serviciului Poliţiei Rutiere Constanţa, unde a mers după ce fusese implicat într-o tamponare cu maşina, transmite Mediafax. La un moment dat, lui Anastase Ciobanu i s-a făcut rău, iar poliţiştii au chemat Ambulanţa. Cadrele medicale au încercat în zadar resuscitarea bărbatului. Cauza decesului va fi stabilită după necropsie. (Emilia Sava)


Buzău - Conflict armat între clanuri rivale

Trei buzoieni au ajuns la spital după ce au fost împuşcaţi de un individ din comuna prahoveană Valea Călugărească, în urma unor certuri între două clanuri de romi din Prahova şi Buzău, din care cei implicaţi făceau parte. Incidentul s-a petrecut pe raza comunei C.A. Rosetti. Atacatorul a fost prins după ce Poliţia Buzău a organizat baraje pe mai multe drumuri. (Mihai Bunăziua)

 

Craiova - Elev bătut în curtea liceului

Un licean de la Colegiul Naţional “Ştefan Velovan” din Craiova a fost internat ieri în stare gravă în spital, după ce a fost agresat de doi indivizi în curtea unităţii de învăţământ. Paul Iordache a suferit un traumatism cranio-cerebral minor, traumatism facial şi traumatism torace. Directorul unităţii de învăţământ, Panait Popescu, susţine că agresorii nu sunt elevi ai şcolii, că au mai fost daţi pe mâna Poliţiei, care i-a amendat, apoi le-a dat drumul. (Mihai Gavrilă)


Suceava - Bază de tratament, închisă de OPC

O bază de tratament balnear pentru afecţiuni cardio-vasculare din Vatra Dornei a fost închisă temporar de OJPC Suceava, după ce 84 de pensionari din mai multe judeţe, care obţinuseră bilete prin Casele Judeţene de Pensii, au reclamat că locaţia nu dispune de condiţiile cerute. (Nicu Amurăriţei)


Maramureş - Poliţist arestat pentru luare de mită

Un poliţist care a fost reţinut ieri de procurorii DNA, Serviciul Teritorial Cluj, pentru luare de mită a fost arestat pentru 29 de zile de judecătorii Curţii de Apel Cluj, transmite Mediafax. Conform unor surse din DNA, Bilcec Nicolae, subcomisar în Biroul Cercetări Penale din cadrul Poli­ţiei Sighetu Marmaţiei, ar fi pre­tins câte 500 de euro pentru a rezolva două dosare – unul pentru ucidere din culpă, iar altul pentru infracţiune la Legea circulaţiei. (Vasile Dale)


Dolj - Octogenar cercetat pentru evaziune

Un bătrân de 82 de ani este cercetat pentru evaziune fiscală şi fals intelectual, după ce timp de trei ani ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 80.000 de lei, prin sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale rezultate ca urmare a operaţiunilor comerciale pe care le derula prin firma sa. (Mihai Gavrilă)

×
Subiecte în articol: observator