x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Info

Info

17 Iun 2008   •   00:00

17 iunie 2008:Chestiunea preocupantă a schimbărilor climatice va fi dezbătută în această săptămînă la Bucureşti în cadrul unui workshop pe tema maşinilor hibride

DEZBATERE. Chestiunea preocupantă a schimbărilor climatice va fi dezbătută în această săptămînă la Bucureşti în cadrul unui workshop pe tema maşinilor hibride. În condiţiile în care săptămîna trecută British Petroleum a estimat că rezervele mondiale de ţiţei sînt suficiente doar pentru 41 de ani la consumul actual, producătorii de automobile se gîndesc la soluţii pentru reducerea consumului. Maşinile hibrid (care au şi un motor electric) par a fi una dintre soluţii, ele poluînd mult mai puţin. Şi asta mai ales în condiţiile în care automobilele “dau în aer” 20% din volumul total de gaze cu efect de seră emis anual în atmosferă. Dezbaterea va avea loc joi la clubul Green Hours.

 
VAPOARE ECOLOGICE. O invenţie britanică, un vaporaş care duce turiştii din oraşul Birmingham spre canal Worcester şi funcţionează cu hidrogen, ar putea să fie răspunsul pe care cercetătorii îl caută de mulţi ani pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră din industria navală. Majoritatea navelor, fie ele de marfă sau de pasageri funcţionează cu păcură, iar emisiile de doxid de carbon provenite din transportul naval reprezintă aproximativ 4,5% din volumul total anual de emisii de CO2 şi se aşteaptă ca pînă în 2020 să atingă 30%. Pînă acum nu s-a găsit nici o modalitate de redu­cere a acestor emisii. Invenţia britanică reprezintă primul  pas în acest sens.

×
Subiecte în articol: verde!